Sibiu, centru cultural al Transilvaniei

Sibiul este un oraş din sudul Transilvaniei cu o populaţie de aproximativ 155.000 de locuitori, oraş ce s-a făcut renumit prin atracţiile culturale ce le deţine. Fiind denumit şi centrul cultural al Transilvaniei, Sibiul îmbină cultura sasă cu cea maghiară şi română, creând astfel o moştenire bogată a fiecărei etnii.

În anul 2007 oraşul a primit denumirea de Capitală Culturală Europeană, înregistrând în acelaşi an un record de vizitatori ai zonei ce au plecat plăcut suprinşi de frumuseţile Sibiului.

Încă de la intrarea în oraş turiştii sunt întâmpinaţi cu o serie de clădiri săseşti, care, uşor, induc orice persoană în atmosfera specifică unei excursii într-o nouă lume. În continuarea acestor clădiri centrul istoric se conturează foarte fin, intrarea în acesta fiind marcată de podul minciunilor.

Podul a căpătat această denumire în urma unei legende care spunea faptul că oricine se va plimba pe acesta şi va spune o minciună se va prăbuşi împreună cu acesta, sfârşind sub straturile de piatră ale podului.

Trecând sub acest pod o privelişte superbă a pieţei mici te întâmpină, alături de clădiri săseşti şi biserici construite încă din anii 1600.

Biserica Evanghelică Parohială, contruită în secolul al XIV-lea, se înalţă măreţ aproape de centrul pieţei, oferindu-ţi ocazia de a privi din turnul acesteia întreg oraşul alături de toate construcţiile mirifice găzduite.

Această biserică vine alături de o legendă foarte interesantă cu privire la contruirea sa. Dorind să depăşească înălţimea celui mai înalt turn din Transilvania, cel din Bistriţa (cu o înălţime de 78 de metri) arhitecţii saşi au aruncat din vârful acestuia o sfoară până pe pământ, pentru a şti cu exactitate înălţimea ce trebuia depăşită.

În acea noapte, în urma unui festin realizat în cinstea acestui mic complot al saşilor, nişte bistriţeni au tăiat aproximativ doi metri din sfoară, turnul construit astfel de saşi fiind al doilea ca înălţime din Transilvania.

Revenind în cadrul oraşului pot fi vizitate Muzeele de Istorie, Arme şi trofee, Etnografie şi cel al Civilizaţiei Transilvaniei, alături de foarte multe catedrale cu o arhitectură fie săsească fie ungurească.

Fiind înconjurat de munţii Făgăraşului oraşul e cuprins de o atmosferă foarte plăcută, specifică unei zone de munte, fiind conturată de frumuseţile găzduite în cadrul acestui centru cultural al Transilvaniei

7 comments
  1. Felicitari pentru fotoreportaj, pe mine m-a incantat. Pot sa-ti spun ca am o poza exact ca a ta, cea facuta de pe podul mincinosilor 🙂

    Sunt foarte reusite forografiile si descrierile sunt pe masura. Ma bucur sa vad ca Sibiul este promovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *