Noutati
Tu când ai donat ultima oară sânge?
08/03/2018
Adaugă un comentariu

Poți dona sânge de 4-5 ori pe an. Cu o singură donare îți aduci contribuția la salvarea a 3 vieți iar la sfârșitul unui an, realizezi că un grup de 12 – 15 persoane și-a câstigat dreptul la viața cu ajutorul gestului tău. Gândește-te că poți face asta an de an, atâta timp cât ai grijă de stilul tău de viață. Punând cap la cap toate aceste numere îți dai seama că nu sunt doar niște numere, sunt vieți! Și multe! Sunt oameni care rămân alături de cei dragi. Sunt familii care reușesc să zâmbească în continuare.

Totul, datorită gesturilor de umanitate pe care le putem face fiecare dintre noi, an de an.

De cele mai multe ori, oamenii conștientizează cât de mult înseamnă acest gest simplu atunci când o persoană apropiată sau cineva din cercul lor de cunoscuți are nevoie de sânge.

Prima oară am donat sânge la începutul anului 2016, iar de atunci mi-am făcut obiceiul ca din 3 în 3 luni să mă prezint la centrul de transfuzii și să donez. A devenit un obicei care-mi dă putere și energie de fiecare dată.

Așa că mă bucur să aflu de tot felul de inițiative menite să încurajeze donarea de sânge. Maratonul Olteniei, de exemplu, un eveniment organizat de Grupul CEZ în România, producător și distribuitor de energie electrică și gaze naturale, este un susținător al acestei cauze. Din donația făcută la ediția din 2017 și aportul financiar al Grupului, Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea și-a dotat laboratoarele cu echipamente medicale performante în valoare de 15.000 de euro.

Unde-s mulți, puterea crește. Anul trecut, prin caravana de donare de sânge desfășurată pe durata Maratonului Olteniei, 59 de angajați ai Grupului CEZ în România au făcut acest pas și au contribuit la creșterea șanselor de supraviețuire pentru aproape 180 de vieți. Felicitări echipei pentru gestul de omenie și solidaritate!

Dovezi că se poate o să fie din ce în ce mai multe. Pe tine ce te oprește să donezi sânge?

Dragoş Asaftei

Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac mult fotoreportajele și fotografiile de natură. În 2011 am fotografiat toată Transilvania din zbor, iar în 2012 am început să scriu și pe Blog de fotografie.

Alte articole pe aceeași temă

Cristina

Muncește, pune dăruire și fă tot posibilul să ajungi unde vrei

Poți dona sânge de 4-5 ori pe an. Cu o singură ...

Citește articolul
Orange Smart DesignF

Viitorul se construiește acum prin Smart Design Challenge

Poți dona sânge de 4-5 ori pe an. Cu o singură ...

Citește articolul
Blindtasting cu biscuți 15

Blindtasting de biscuiți, dimineața la cafea

Poți dona sânge de 4-5 ori pe an. Cu o singură ...

Citește articolul

Adaugă un comentariu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *