Fotoreportaje Păsări Urmărind natura
Urmărind natura : Berzele
19/05/2010
1 comentariu

Berzele sunt păsări acvatice cu gâtul lung din familia Ciconiidae, care trăiesc în regiunile calde ale lumii precum mlaştini, marginea bălţilor, delte ale unor fluvii, etc. Datorită mediului în care trăiesc berzele se hrănesc cu broaşte, peşti, alte mici păsări sau mamifere ce pot fi prinse cu uşurinţă.

Berzele sunt răspândite în aproape toate zonele globului fiind nişte păsări foarte populare care atrag asupra lor foarte multe priviri. De cele mai multe ori berzele au stârnit şi creearea mai multor legende precum cea a aducerii copiilor pe lume, fiind o metodă perfectă de a atrage admiraţia tuturor oamenilor, indiferent de vârstă.

Aceste păsări îşi construiesc cuiburile pe la mijlocul primăverii, alimentându-se cu toate lucrurile necesare din câmpii şi locuri deschise foarte umede. Cuiburile sunt construite pe coşurile caselor, turnurile bisericilor, stâlpii de electricitate dar şi pe acoperişurile plane.

Toamna berzele europene zboară în stoluri către Africa iar primăvara au obiceiul de a se întoarce exact în acelaşi loc în care au avut cuibul abandonat cu şase luni în urmă.

În timpul acestei mari migraţii berzele comunică între ele cu ajutorul unor sunete emise prin repetate lovituri de cioc, reuşind astfel a se localiza mult mai uşor.

Berzele pot fi recunoscute foarte uşor după mărimea lor şi după ciocul ascuţit, portocaliu, şi partea posterioară neagră, putând astfel fi văzute de la distanţe foarte mari.

urmarind-natura-barza-7 urmarind-natura-barza-6 urmarind-natura-barza-5 urmarind-natura-barza-4 urmarind-natura-barza-3 urmarind-natura-barza-2 urmarind-natura-barza-1 urmarind-natura-barza-8

Dragoş Asaftei

Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac mult fotoreportajele și fotografiile de natură. În 2011 am fotografiat toată Transilvania din zbor, iar în 2012 am început să scriu și pe Blog de fotografie.

Alte articole pe aceeași temă

Drumul Cetatilor - Cetatea Capidava 1

#DrumulCetăților în Dobrogea: Idei pentru un weekend de istorie

Berzele sunt păsări acvatice cu gâtul lung din ...

Citește articolul
Festivalul George Enescu 2017 19

#PartedinMagie: 30 de fotografii de la Festivalul George Enescu 2017

Berzele sunt păsări acvatice cu gâtul lung din ...

Citește articolul
Jurnal de Fotograf cu David

#JurnaldeFotograf cu David: Tur de-o zi pe Munții Bucegi

Berzele sunt păsări acvatice cu gâtul lung din ...

Citește articolul

1 comentariu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *