Cetatea de Scaun, Suceava

Cetatea de scaunÎn cea de a doua zi din excursia în Maramureș am avut ocazia de a vizita Cetatea de Scaun de la Suceava, o cetate care, după părerea mea, e una dintre cele mai frumoase din România.

Cetatea a fost construită în perioada domniei lui Ștefan cel Mare cu scopul de a rezista în fața atacurilor otomane și de a fi transformată într-o reședință regală. Din păcate cetatea a fost totuși cucerită de otomani și a fost arsă, reconstrucția sa nemaifiind posibilă într-o așa mare măsură.

Legenda spune că domnitorul Ștefan cel Mare a construit sub cetate un tunel care ducea către centrul Sucevei în aproprierae bisericii Sfântul Dumitru. Acest lucru nu este însă confirmat nici în ziua de azi. În cadrul cetății se pot vedea camerele din periaoda respectivă, existând chiar și o închisoare sau o așa-numită baie cu aburi.

Fotografiile au fost realizate cu obiectivul Nikkor AF-S 24-120 f/4 VR, un obiectiv care se comportă excelent în astfel de situații în care lumina este foarte puternică, iar diferențele de contraste sunt uriașe. (mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru oportunitatea de a testa obiectivele 24-120 și 85 macro)

Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

9 comments
  1. am fost si eu la cetatea de scaun, e foarte frumos acolo…mi-au placut si restul articolelor din excursie. mi se pare ft frumos ca nu doar postezi pozele pe site dar scrii si cate un articol pt fiecare loc in care ai mers:)

    1. Nu chiar pentru fiecare că timpul nu îmi permite, însă scriu despre cele care mi-au plăcut mie cel mai cel mai mult! 🙂

  2. În cea de a doua zi din excursia în Maramureș am avut ocazia de a vizita Cetatea de Scaun de la Suceava …
    Nu stiam ca Suceava e in Maramures.

    1. Nu e în Maramureș, însă așa se intitulează excursia per total. De mâine vom trece în Maramureș.

    1. Am verificat informațiile de acolo înainte să public articolul. La ce ”prostii” vă referiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *