De ce ne provoacă fotografiile cu bere?

De multe ori mi-am pus următoarea întrebare: Cum se face că implimentarea unor aspecte grafice în jurul nostru (reclamă la TV, afișe etc.) ne influențează atât de mult încât să cumpărăm produsul respectiv? Ei, dacă la unele produse putem trece cu vederea aceste reclame, sunt unele tentații la care parcă n-am renunța atât de ușor.

Și aici mă refer la clasica bere care a devenit deja un laitmotiv în multe țări ale lumii. De la bere provin clasicile replici Hai la o bere! sau Rămân dator cu o bere sau Dau o bere cu prima ocazie, replici care nu întotdeauna fac referire la acea bere, dar rămân pretextul ideal, sau mai mult calea de întrunire a unor prieteni, spre exemplu.

Acum am nevoie de ajutorul vostru. Planul de ubicuitate beristică ce mă face responsabil pe zona mea vine cu o tentație vizuală, din partea mea, pentru voi. Vă voi prezenta mai jos 10 fotografii realizate de mine unei beri, fotografii care, sper eu, să vă facă să vă gândiți pentru câteva secunde la ceea ce înseamnă berea pentru voi.

După ce ați privit imaginile vă rog să-mi răspundeți la întrebarea din titlu. De ce ne provoacă fotografiile cu bere? (să o bem, bineînțeles)

Berea, una dintre tentațiile ultimilor zeci de ani

(more…)

9 comments
 1. Excelent surprinse cadrele. Îmi plac mult fotografiile ce au în numele fișierului cifrele: 9, 6, 5.

  Îmi poți da te rog niște detalii:
  – despre iluminarea folosită, bănuiesc că ai apelat la cortul foto ?
  – picăturile de apă de pe sticlă sunt rezultatul normal al încălzirii sticlei scoase de la răcit sau ai apelat la un pulverizator ?

  Revenind la postare, cred că e prea seară acum ca ochii să-mi “randeze” corect textul … revin dimineață.
  “După ce ați privit imaginile vă rog să-mi răspundeți la întrebarea de mai jos.”

  Întrebarea din titlu mă duce cu gândul la gustul răcoritor al licorii în cauză. E absolut normal, cel puțin pentru mine, ca o fotografie cu o bere bună, apreciată, să declanșeze o dorință de a o consuma. Evident dorința apare atunci când reclama mă prinde pe nepregătite și o asociez cu o relaxare plăcută.

  1. Mulțumesc, Ariel! Fotografiile au fost făcute într-un cort foto folosind un singur bliț declanșat de la distanță și poziționat în partea de sus a cortului. Am folosit și un gel verde pentru a nu avea alb pur, ci vernil ca fundal. Picăturile sunt realizate cu un pulverizator. 🙂

   Mi-a scăpat întrebarea aseară, scuză-mă. 😀

   Merci pentru răspuns!

 2. Par foarte atractive si mai ales in poze:D….idea e ca pe o zi calduroasa sigur cand vezi o bere de la frigider,rece ,iti vei dori sa o savurezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *