După doi ani în vizită la Castelul Sturdza

După doi ani în vizită la Castelul Sturdza

În urmă cu doi ani, în cadrul proiectului Redescoperă Româniaam vizitat pentru prima oară Castelul Sturdza din Miclăușeni. Înainte de a vă povesti mai multe despre vizita de acum, vreau să vă arăt o fotografie care mă încântă. Am găsit în cartea de oaspeți semnăturile noastre de la vizita din 2011 din cadrul proiectului. 🙂

După doi ani în vizită la Castelul Sturdza

Castelul se află la aproape 20 de kilometri de orașul Roman în direcția Iașiului. Se ajunge relativ ușor, iar drumul e așa cum ar fi trebuit să fie. Locul e marcat corespunzător și ușor de identificat. Ar trebui să fiți totuși puțin atenți pentru că primul indicator se află foarte aproape de intersecția la care va trebui să faceți dreapta… brusc. În rest, numai de bine despre marcaje.

Locul e exact așa cum l-am văzut acum doi ani. Castelul e superb și are un potențial enorm. Mănăstirea Miclăușeni aflată la 100 de metri de castel arată și ea foarte bine. E chiar excelent întreținută. În ceea ce privește castelul lucrurile lasă de dorit. Renovarea lui este într-un proces continuu și îndelungat, din câte se vede.

Din 2011 până acum au fost puse doar câteva hârtii japoneze (am înțeles că există un tip special de hârtie care oprește dezvoltarea crăpăturilor în zidurile de beton) și cam atât. Păcat, că locul are un potențial enorm. Există chiar și un ghid tare simpatic care vă va duce prin castel și vă va povesti istoricul acestuia. Taxa de intrare este de 5 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii, elevi sau studenți. Puțin, foarte puțin. Poate dacă ar fi mai mare suma s-ar strânge mai ușor banii necesari reabilitării. Sau poate nu ar mai veni nimeni. Cine știe.

Până atunci, iată câteva fotografii realizate Castelului cu un compact Canon S110un aparat pe care am început să-l îndrăgesc mult, mai ales pentru fotografii de vacanță sau călătorie. Puteți citi pe Blog de fotografie primele impresii. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *