Redescoperă România, Maramureș – Ziua 6

De aproape o săptămână de când vizităm partea de nord a țării, Maramureș și Bucovina (mulțumescNikon România și SKIN Media pentru oportunitatea de a testa obiectivele 24-120 și 85 macro), am avut ocazia de a cunoaște o serie de oameni minunați, gașca #dinRomania. Din păcate timpul a trecut mult prea repede și nici nu am realizat când am ajuns în ultima zi.

Ieri am plecat către Sighișoara.  Am vizitat în drumul către centrul țării satul Șurdești, un sat în care am avut ocazia de a vedea obiceiul udătorului, obicei extrem de interesant și plin de tradiție. În fiecare an în prima zi de Paște se alege cel mai gospodar om din sat pe baza votului mai multor persoane desemnate în anumite funcții, judecător, înmulțitor, scăzător etc.

Cel mai gospodat om din sat

A fost foarte interesant să vedem acest obicei. Din păcate nu am reușit să stăm până la sfârșit pentru că mai aveam drum lung de parcurs. A fost însă foarte frumos! De la Șurdești am plecat să căutăm Castelul familiei Bethlen, castel de care nu știa nimeni din zonă însă, aflând mai apoi că a fost transformat în primărie.

Ne-am continuat astfel drumul și am ajuns în Sighișoara unde am avut parte de ultima cină din această excrusie. Am râs, am glumit, ne-am amintit de anumite fapte din excursie, ne-am simțit bine. A doua zi dis de dimineață a trebuit să ne despărțim însă…și să plecăm către destinațiile finale, casele noastre.

Echipa Redescoperă România

A fost frumos, mi-a plăcut extrem de mult! Vă mulțumesc, îmi sunteți tare dragi! Abia aștept să ne mai vedem!

Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

(more…)

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *