Ședințe foto – Portrete cu Nikon 1 V1

După ce Nikon 1 V1 și-a dat lucrarea de control la fotografiatul peisajelor, acum a avut parte din nou de un examen, de data aceasta la portretistică, examen pe care, zic eu, l-a luat cu brio. Aparatul începe să mă surprindă din ce în ce mai mult, într-un mod plăcut. Mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru oportunitatea de a testa aparatul!

Nu am crezut niciodată că voi profita sau voi folosi funcția de focalizare prin detecția feței, însă aici m-a ajutat enorm de mult. De la orice distanță fotografiam, la orice distanță focală, obțineam în mod automat o focalizare corectă pe ochiul modelului, lucru ce m-a încântat enorm de mult.

Dacă se întâmplă uneori să nu vă fie suficientă funcția aceasta veți putea alege manual punctul pe care doriți să focalizați, așa cum se procedează și la un D-SLR. Aveți astfel de ales unul dintre cele 41 de puncte de focalizare. Eu unul zic că sunt mai mult decât suficiente. Vă invit însă să vedeți fotografiile de la cele două ședințe foto, cu Dana și Peter!

Nikon 1 V1 - Portret

12 comments
  1. Nu vreau sa fiu rau, dar parerea mea sincera este ca nu poti sa prezinti si sa spui ca ai testat V1 si sa pui ca exemplu aceste fotografii si mai ales la categoria portrete. Editarea din pozele 8 si mai ales 9 e grosolana, mult prea artificiala si nedemna de orice DSLR.

  2. ce profil de culoare ai folosit? culorile imi par un pic “fortate”.
    …si acelasi lucru l-am observat si la pozele din BV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *