Cum descriem fericirea?

Fericire

Dacă ar fi să descrieți fericirea în câteva cuvinte, care ar fi acelea? Vă întreb pentru că în ultimul timp văd tot mai puțină fericire pe fețele oamenilor pe care îi întâlnesc pe stradă, spre exemplu. Și mă refer la oameni pe care nu-i cunosc, care nu mă cunosc, oamenii care își duc zilnic rutina la bun sfârșit fără să se oprească, măcar pentru o secundă, și să se întrebe: Oare am zâmbit azi? Și dacă nu, de ce nu am făcut-o?

Zilele trecute am rămas impresionat de ce a pățit un profesor la facultate căruia i s-au copiat câteva lucrări și, întrebat dacă i-a dat în judecată pe respectivii, ne-a răspuns: E ușor să faci un rău. Dar cine mai face un bine în ziua de azi? Sunt persoane care fac acel bine, dar puține. Și nu din răutate. Sunt convins că trăind într-o lume în care abia ai timp de tine, nu mai stai să îți faci timp pentru cei din jur, din păcate.

Bun. Ce înseamnă asta? Motive de tristețe avem cu toții. Ba că trebuie să plătim chiria curând și nu avem banii necesari, ba că trebuie să terminăm ceva și nu avem timp, ba că nu știu ce. Și motive sunt multe. Dar nu trebuie să ne axăm pe ele. Trebuie să găsim în special motivele pentru care să fim fericiți. Haideți să zâmbim că suntem sănătoși și avem putere de muncă. Haideți să zâmbim că avem timp, măcar 10 minute, să facem ceea ce ne place cel mai mult. Haideți să zâmbim! :- ) Și iată fericirea, într-o singură fotografie, printr-o stare cât se poate de naturală!

Fericire

4 comments
  1. Eu as fi un pic mai fericita daca as fi tratata dupa cum ii tratez pe cei cu care am de-a face zilnic. Din pacate nu se intampla asta, asa ca imi regasesc fericirea in lucruri ceva mai marunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *