Cere ajutor: Întrebări și răspunsuri legate de fotografie

Salut! Am creat această pagină să răspund întrbărilor pe care le-ai putea avea legate de fotografie, indiferent dacă vorbim de compoziție, tehnică ori alte informații ce ți-ar putea fi utile. Te invit să adresezi întrebarea într-un comentariu, iar eu îți voi răspunde fie direct aici, fie într-un articol mai amplu, în cazul în care soluția ar putea fi utilă și altor pasionați.

6 comments
  1. Buna, Dragos! De mult tot am in cap sa-mi iau un aparat DSLR caut, incerc sa ma informez si sa vad specificatiile cele mai importante, insa abia acum chiar o sa imi iau. Pana strang banii necesari, vreau sa fie puse la punct informatiile pe care le detin si totusi, nu stiu dupa ce modele sa ma uit. Prima si prima data, voiam sa imi iau Canon 700D. Nici acum nu il scot din calcul, insa din cate am vazut, nu mai este disponibil pe site-urile romanesti, iar unul la mana a doua nu prea mi-ar conveni. As vrea sa aiba un ecran cu unghi variabil, asa cum are cel specificat anterior si am eu o fixatie sa imi cumpar Canon. Si sa fie ceva bun, sa filmeze FULL HD, sa faca fotografii cat mai bune. Ce imi recomanzi?

  2. Buna ziua, doresc un ajutor de la Dvs. Sunt total incepator, doresc sa invat, am luat azi cartea Dvs. Primii 10 pasi… Chiar daca intrebarea mea poate parea ciudata, ea este: va rog recomandati-mi un aparat foto(cum altfel decat ieftin, nu neaparat nou), cu care sa pot face poze de calitate medie in biserici sau din natura, pentru ca ulterior sa le pot prezenta (de ce nu, poate o expozitie cu poze din pelerinaje, DOAR pentru cei din oraselul nostru…). Nu imi permit unul scump, nu voi avea timpul si ocazia sa ma duc pe calea profesionala, va fi doar la nivel de hobby: concedii, poze facute prin deplasari prin tara. Nu doresc sa cumpar obiective, etc. Doar aparatul asa cum e el in cutie. va multumesc anticipat. O zi buna!

  3. buna seara! detin un canon 1300d si as vrea sa mi cumpar un obiectiv(nou/utilizat) pentru a face poze in vacante, natura, instantanee. sa fie din gama Luxury, ce recomandati? va multumesc!

    1. Bună seara, Liviu! 🙂

      Dacă vrei un obiectiv potrivit pt. toate situațiile, dar și din gama L, o soluție ar putea fi 24-70mm f/4 L IS USM. Totuși, o variantă mai accesibilă, cu zoom puțin mai mare și cu o calitate a imaginii suficient de bună, este 24-105mm, pe care ți-l recomand cu încredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *