Uncategorized
A doua zi de poveste de #priNeamt
17/09/2012
9 comentarii

Dacă prima zi #priNeamt ne-a arătat frumusețile orașului Piatra Neamț și a împrejurimilor, ziua de ieri, a doua, ne-a prezentat o altă parte a ceea ce înseamnă județul și oamenii din Neamț. Am început ziua pornind spre Târgu Neamț. Pe drum am oprit la doamna Rodica. Probabil vă întrebați cine e. Ei bine, doamna Rodica duce tradiția mai departe prin ceea ce face. Țese cu ajutorul unui război autentic diverse lucruri de o calitate excepțională. De la stegulețe până la articole vestimentare, pe toate le puteți găsi la doamna Rodica. Din păcate nu a descoperit-o prea multă lume, iar statul nu o încurajează deloc, dar chiar și așa, dacă treceți prin zonă, ar fi păcat să nu vedeți ceea ce face.

De aici am pornit spre rezervația de zimbri și mănăstirea Neamț. Chiar dacă mai fusesem de câteva ori la ambele obiective, am rămas de fiecare dată surprins de ceea ce am găsit acolo. Mănăstirea arată ca desprinsă din cuvintele unei povești, iar oamenii pe care i-am întâlnit acolo sunt exact ca și locul. Înăuntru am surprins un cadru care ar putea fi descris fooaaaarte bine prin cuvântul divin.

Ultimele două locuri pe care le-am vizitat au inclus și unul superb de care nu mai auzisem. E vorba de depozitul de armăsari de la Dumbrava. Acolo se află și cel mai bun cal din țară, cel care a câștigat cele mai multe concursui. Îl cheamă Ogică și e mândria locului! Apoi am mers la Cetatea Neamțului. Deși am mai văzut-o de încă cinci ori, de fiecare dată sunt la fel, la fel de încântat. E superbă cetatea!

Tot în această zonă l-am vizitat și pe meșterul Ion Albu. E meșter popular și de peste 40 de ani face măști pentru cei care continuă tradițiile din perioada sărbătorilor și merg cu capra, ursul, păstrând obiceiurile specifice. A fost o zi superbă! 🙂 Voi reveni cu mai multe povești de-ale locului într-un articol viitor. Până atunci voi lăsa fotografiile să vorbească. :- )

Toate fotografiile de ieri le puteți găsi pe Facebook!

priNeamț este un eveniment susținut de Primăria Piatra NeamțConsiliul Județean NeamțCentral Plaza HotelPetromCosmoteNoroc și Autonom.

#priNeamt

Dragoş Asaftei

Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac mult fotoreportajele și fotografiile de natură. În 2011 am fotografiat toată Transilvania din zbor, iar în 2012 am început să scriu și pe Blog de fotografie.

Alte articole pe aceeași temă

DAP_0601

#DescoperaCappadocia: O experiență completă și de neuitat

Dacă prima zi #priNeamt ne-a arătat frumuseți...

Citește articolul
timisoara-brands-tour-ziua-3-49

Vinul după bere-i o plăcere

Dacă prima zi #priNeamt ne-a arătat frumuseți...

Citește articolul
Poveste cu îngeri

O amintire minunată cu îngerul tău

Dacă prima zi #priNeamt ne-a arătat frumuseți...

Citește articolul

9 comentarii

 
 • […] superbe găsiți la Dragoș (prima zi și a doua zi) și Alex. Alex a făcut și live blogging de la Conferința de Marketing Online în […]

 • […] Imperator: Prin Neamt, in mijloc de septembrie. Partea 1. – Dragos Asaftei: Dupa prima zi #priNeamt A doua zi de poveste de #priNeamt – Alex Dima: #priNeamt, un tur deosebit! – Miruna: #priNeamt in poze – Hoinaru: Where people make […]

 • […] Si cateva poze luate de la acelasi Dragos Asaftei […]

 • […] Dragoş Asaftei: Dupa prima zi #priNeamt, A doua zi de poveste de #priNeamt […]

 • […] făcut live blogging de acolo. La fel, fotografii de #priNeamt găsiți la Dragoș (prima zi și a doua zi) […]

 • […] Dragoş Asaftei: Dupa prima zi #priNeamt, A doua zi de poveste de #priNeamt […]

 • […] Bargau, Anne-Marie Chelariu, Alex Filip, iar pentru fotografii, intrati pe Dragos Asaftei (1, 2) si Alex Dima (1, 2). Posted in Evenimente, Locuri | Tagged #priNeamt, imprejurimi Piatra-Neamt, […]

 • […] A doua zi de poveste de #priNeamţ Traian Bădulescu […]

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *