Evenimente Fotoreportaje
Experiment, fotografie cu telefonul la Digital Divas
22/06/2013
1 comentariu

Fotografia cu telefonul capătă din ce în ce mai mult din piața foto. E mai simplu să scoți telefonul și să faci o fotografie în câteva secunde (și să o și distribui), decât să faci același lucru cu un aparat foto dedicat. E mai simplu și mai rapid. Și oamenii observă din ce în ce mai mult acest fapt. Chiar și cei pasionați de fotografie cad în așa numita capcană a fotografiei cu telefonul.

În urmă cu două săptămâni Cristian Manafu îmi propunea să fotografiez la Digital Divas cu un Nokia Lumia 920 în cadrul unui proiect special. Am zis da instant! M-am gândit că va fi o provocare interesantă și o experiență din care voi învăța multe. Așa a sosit ziua evenimentului, zi în care am fotografiat pentru câteva ore la wall-ul Digital Divas cu telefonul de care vă spuneam.

Zău că a fost una dintre cele mai interesante experiențe foto pe care le-am trăit. În primul rând am fost mulțumit că am reușit să duc până la capăt un astfel de task folosindu-mă doar de un telefon. Apoi am trecut prin reticiența oamenilor de a fi fotografiați cu telefonul. Nu atât reticiența de a sta la fotografiat, cât reticiența că rezultatul va fi unul bun. Am auzit de câteva ori expresia „să vină un fotograf să ne facă o poză!”, asta în contextul în care făcusem deja fotografia cu telefonul.

E perfect normal și de înțeles. Nu ai aceeași încredere într-un telefon cât ai într-un aparat foto. Așa am zis și eu până ieri dimineață, până să încep fotografierea prorpiu-zisă cu Nokia Lumia 920. După ce am început să fotografiez am căpătat o mare încredere în telefon. Am obținut practic ce mi-am dorit. Cam așa arată un colaj cu toate fotografiile realizate cu telefonul la wall-ul evenimentului. 🙂 Puteți vedea 25 de fotografii din această serie pe Blog de fotografiePe toate le găsiți pe pagina de Facebook Digital Divas

Colaj - 100 de fotografii la Digital Divas

Apoi, după această etapă, am trecut la fotografiat cu D-SLR-ul în timpul conferințelor. A fost o mare plăcere să le ascult pe Andreea Esca, Oana Pellea, Raluca Kissescu,  Dana Păun, Ana Morodan și să aflu povești din spatele fotografiilor lui Cătălin Oprițan, spre exemplu. Totodată, Cornel Ilie de la Vunk a avut o prezentare tare emoționantă, punând accentul pe fericirea naturală și pe faptul că fiecare dintre noi este ascultat de cineva. Trebuie doar să știe cum să vorbească și cui să i se adreseze.

A fost un eveniment extrem, extrem de reușit! Iată fotografiile mele. 🙂

Dragoş Asaftei

Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac mult fotoreportajele și fotografiile de natură. În 2011 am fotografiat toată Transilvania din zbor, iar în 2012 am început să scriu și pe Blog de fotografie.

Alte articole pe aceeași temă

Drumul Cetatilor - Cetatea Capidava 1

#DrumulCetăților în Dobrogea: Idei pentru un weekend de istorie

Fotografia cu telefonul capătă din ce în ce mai...

Citește articolul
Festivalul George Enescu 2017 19

#PartedinMagie: 30 de fotografii de la Festivalul George Enescu 2017

Fotografia cu telefonul capătă din ce în ce mai...

Citește articolul
Jurnal de Fotograf cu David

#JurnaldeFotograf cu David: Tur de-o zi pe Munții Bucegi

Fotografia cu telefonul capătă din ce în ce mai...

Citește articolul

1 comentariu

 
  • […] în 2013 și 2014 am experimentat fotografiatul cu telefonul mobil la eveniment (vezi galeria de aici), aseară mi-am propus să fotografiez gala cu un singur obiectiv, 35mm-ul de la Sigma pe care, […]

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *