Evenimente Fotoreportaje
O zi în vizită la fabrica Danone
25/02/2012
13 comentarii

Așa cum v-am anunțat aici pe blog, ieri, la invitația Danone, am fost #launiaurt să vizitez fabrica în care se produc zilnic nu mai puțin de 1.400.000 de unități de produse. E un număr impresionant de mare, ținând că produsele ajung la un număr la fel de mare de persoane. Am avut parte de o transmise live a emisiunii How it’s made, fiind chiar noi cei care filmam și încercam să înregistrăm cât mai multă informație din partea ghizilor.

De ce mi-a plăcut vizita în fabrica Danone

Vizitând fabrica în care se realizează produsele pe care le consumăm și de care am auzit cu toții, am vizitat totodată și un loc în care evoluția tehnologică e foarte, foarte evidentă. Am rămas surprins de numărul foarte mic de angajați ai fabricii și, în același timp, am reușit să vedem cum funcționează roboții și mașinările care au înlocuit munca manuală.

E foarte plăcut să vezi etapele prin care se produce iaurtul și cum ia naștere fiecare combinație. E și mai plăcut să afli informații cu privire la modul de preparare și faptul că, deși compania este un lider în domeniu, nu există secrete de fabricație, produsele fiind realizate exact pe baza ingredientelor precizate pe ambalaj.

Vă voi povesti într-un articol viitor câteva lucruri interesante, foarte interesante, despre ceea ce înseamnă brandul Danone, ce a făcut el atât pe partea de mâncare, cât și pe partea de responsabilizare socială, și cât de mult reprezintă pentru fiecare dintre noi.

Până atunci vă invit să vedeți etapele prin care ia naștere iaurtul și modul în care am vizitat împreună cu alți bloggeri din provincie și capitală fabrica.

Înainte de a vizita fabrica propriu-zisă, ni s-au prezentat câteva informații despre brand și câteva indicații cu privire la ceea ce urma să vedem.

Vizită fabrica Danone - Prezentare

Trecând la vizitarea fabricii, am fost nevoiți să purtăm un echipament special pentru a nu contamina zona de producție. Chiar dacă produsele nu se află în contact direct cu niciun alt mediu, mijloacele de protecție au fost necesare. Arătam toți ca niște cosmauți simpatici.

Vizită fabrica Danone - Prezentare

Am vizitat întâi modulul în care laptele este pregătit pentru procedurile care vor urma. Aici e etapa în care laptele este filtrat și aranjat în așa fel încât să poată fi folosit în cele mai bune condiții în etapele următoare.

Vizită fabrica Danone - Preluarea laptelui

De aici am plecat direct la centrul de comandă al întregii fabrici. De aici sunt controlate procedurile și tot aici sunt înregistrate CPC-urile – cât pe ce-uri – adică potențialele pericole care au fost însă eliminate și controlate.

Vizită fabrica Danone - Centrul de comandă

Mai apoi a urmat vizitarea liniei de producție și de ambalare a produselor. E impresionantă viteza cu care lucrează fiecare aparat și volumul imens preluat și prelucrat.

Vizită fabrica Danone - Linia de producție

Vizită fabrica Danone - Linia de producție

Vizită fabrica Danone - Linia de producție

Iar spre final, după ce am văzut linia de producție, am vizitat depozitul URIAȘ și am continuat, în locul de unde am pornit, discuțiile și prezentările despre brandul Danone și modul în care acesta activează în România și în întreaga lume. Mai multe detalii veți putea citi într-un articol următor.

Vizită fabrica Danone - Depozit

Dragoş Asaftei

Sunt pasionat de fotografie din 2008, iar din vara anului următor am început să scriu pe acest blog. Îmi plac mult fotoreportajele și fotografiile de natură. În 2011 am fotografiat toată Transilvania din zbor, iar în 2012 am început să scriu și pe Blog de fotografie.

Alte articole pe aceeași temă

Drumul Cetatilor - Cetatea Capidava 1

#DrumulCetăților în Dobrogea: Idei pentru un weekend de istorie

Așa cum v-am anunțat aici pe blog, ieri, la invi...

Citește articolul
Festivalul George Enescu 2017 19

#PartedinMagie: 30 de fotografii de la Festivalul George Enescu 2017

Așa cum v-am anunțat aici pe blog, ieri, la invi...

Citește articolul
Jurnal de Fotograf cu David

#JurnaldeFotograf cu David: Tur de-o zi pe Munții Bucegi

Așa cum v-am anunțat aici pe blog, ieri, la invi...

Citește articolul

13 comentarii

 
 • […] a consumatorilor.  Mai multe poze de la eveniment puteti vedea pe blogul lui Dragos Asaftei aici.  Tweet Related Posts:Top 10 Referreri – Ianuarie 2012Am învățat că… (11 lucruri […]

 • […] frumoase, facute profi gasesti la Dragos, un filmulet vei gasi probabil zilele urmatoare la Razvan, iar articole si detalii vei gasi pe mai […]

 • Spiry says:

  frumos articol si frumoase poze, incep sa cred ca Danone este o firma serioasa pana la urma , desi eu credeam contrariul..:)

 • Friv says:

  mega super tare fabrica 😀 eu am fost la Smitfild, nu stiu daca am scris corect, insa e un abator unde taiau baietii undeva la 7000 de capete pe zi, a fost spectaculos

 • bogdan says:

  daca baga mai multe proteine in iaurt promit ca cumpar mai mult:)

 • […] Cam acestea ar fi câteva informații despre brandul Danone și despre cum activează în România, sub forma unor proiecte și campanii care reușesc să îl califice ca un brand de încredere, un brand de viitor. Fotografii de la vizita din fabrica Danone puteți vedea aici. […]

 • […] şi la Ruxa Predescu, Tudor “CeMerită” Popa, Dragoş Asaftei [încă unul], Vlad Cucu, NWRadu – care promite un serial despre vizita la fabrică, Augustin Radu, […]

 • […] (Pentru fotografia de sus ii mulţumesc lui Dragoş Asaftei) […]

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *