Review: Rucsac Kata DR 467i

În urmă cu o săptămână v-am prezentat rucsacul Kata DR 467i, un rucsac care s-a dovedit în aceată perioadă a fi excelent în foarte multe situații. În articolul precedent vă vorbeam de calitatea Kata. După încă o săptămână de utilizare pot confirma faptul că tot timpul am avut parte de această calitate. Și nu mă refer doar la material. Mă refer la toate îmbinările, la modul în care poate fi folosită, la greutatea maximă pe care o poate duce, la faptul că e foarte comodă și la restul factorilor care fac rucsacul Kata să nu fie unul obișnuit.

Ieri spre exemplu am fost nevoit să fotografiez câteva ore bune în mai multe locuri din oraș și am luat astfel rucsacul după mine. Ce a încăput în el? (asta ca să vă faceți o idee despre cât de încăpător e) Am purtat un Nikon D7000, 18-55, 55-200, 50 1.8, 24 2.8, 28-300, SB-600, Trepiedul Manfrotto 190X PROB (vezi review) și Capul Manfrotto Photo-Movie (vezi prezentare, premieră) + laptop de 17 inchi + muulte accesorii.

Caracteristici principale

Calitatea e cuvântul cheie al acestui rucsac. E foarte important să rețineți faptul că veți putea folosi rucsacul pentru diverse scopuri, nu doar cel fotografic. Interiorul e modular și se poate aranja după placul vostru. Prin eliminarea separatorului dintre compartimentul de accesorii și cel pentru aparat/obiective și prin eliminarea compartimentului foto veți obține un spațiu enorm și veți putea folosi rucsacul la sport, la școală, la servici, la plimbări pe munte, oriunde. Prin simpla eliminarea a aceluiaș sperator veți putea și să introduceți în rucsac un D-SLR cu un obiectiv mare precum 70-200 2.8 sau 300 2.8.

Până acum reținem faptul că rucsacul e multipurpose sau, pe română, se poate folosi pentru mai multe scopuri. În același timp rucsacul devine perfect pentru cărarea unui laptop de 17 inchi. Al meu a încăput perfect și, deși am scăpat o dată rucsacul, nu a pățit nimic. Compartimentul pentru laptop e căptușit pe ambele părți cu un material care abosarbe orice șoc, scăzând astfel riscul de a strica laptopul pe care îl cărați. Pe lângă acest lucru mi-a plăcut enorm faptul că acel compartiment destinat accesoriilor e foarte încăpător, de asemenea și buzunarele din fața lui. Pe lângă toate accesoriile pe care le aveam cu mine am reușit să pun și un hanorac. Dacă veți achiziționa rucsacul veți vedea că vă poate fi de folos în foarte multe situații și veți găsi tot timpul un loc în care să puteți pune accesoriul dorit.

Rucsacul poate fi achiziționat de la Photosetup la prețul de 560 RON.

Utilitate

Nu am găsit cuvântul potrivit pentru această parte a review-ului. Purtând rucsacul timp de două săptămâni în multe locuri și pentru multe ore am ajuns de multe ori la concluzia că nu realizam că îl aveam în spate. Devenea puțin mai greu când atașam trepiedul, însă în rest nu îl simțeam sau nu îl găseam a fi deranjant. Mi-au plăcut curelele de legare de corp, sunt foarte utile mai ales dacă mergi pe munte. Astfel greutatea rucsacului este preluată de întreg corpul și sarcina de pe spatele vostru va scădea considerabil.

Am fost nevoit și să alerg cu rucsacul în spate. Spre deosebire de rucsacurile altor branduri cu acesta n-am avut nicio problemă. Cu alte rucsacuri în momentul în care alergam tot conținutul sărea dintr-o parte în alta. Aici vine adevărata diferență între Kata și restul brandurilor. Siguranța și calitatea acesteia sunt pe primul plan. Eu unul n-am pățit niciodată ca obiectivele să iasă din compartimentele lor sau să cadă în momentul în care desfac compartimentul și îl țin în poziții anevoioase. Pot spune că am fost și sunt foarte mulțumit și încântat de utilitatea acestui rucsac și de faptul că, în orice condiții l-aș folosi, nu întâmpin niciun fel de problemă.

Rucsacul poate fi achiziționat de la Photosetup la prețul de 560 RON.

Detaliile

Zilele acestea am tot discutat despre branduri de calitate. Definiția mea pentru un brand de calitate este reprezentată de un brand care acordă o foarte mare importanță detaliilor și părerilor utilizatorilor. Kata stă foarte bine la acest domeniu. Veți vedea la toate produsele lor calitatea excelentă la nivelul detaliilor. În momentul în care, spre exemplu, vi se rupe un fermoar (credeți-mă, e foarte greu) Kata vi-l înlocuiește automat. Rucsacurile Kata prezintă și posibilitatea de a atașa mai multe torso pack-uri și borsete pentru cărarea unor accesorii suplimentare. Vă voi prezenta mai jos sistemele adiționale pe care le puteți găsi la acest rucsac, sisteme ce țin de detaliile calitative.

  • Sistemul EPH – Acest sistem vă permite să adăugați torso pack-uri și borsete pentru cărarea unor accesorii suplimentare. Aceste pachete se pot atașa părții inferioare din spatele rucsacului.
  • Sistemul de controlare a dimensiunii compartimentului de accesorii – Cu ajutorul acestui sistem puteți micșora dimensiunea compartimentului de accesorii prin simpla tragere a curelelor din lateralele rucsacului.
  • Sistemul de adăugare a curelelor aparatului – Sistemul acesta vă oferă posibilitatea de lega curelele aparatului foto de rucsac evitând purtarea acestuia în jurul gâtului.
  • Materialul de aerisire a spatelui – Veți observa că, purtând acest rucsac, nu veți transpira în zona în care îl țineți (în spate). Materialul de pe partea posterioară a rucsacului este unul special și permite pătrunderea aerului.
  • Sistemul interiorului modular – Acest sistem vă permite să modificați interiorul rucsacului după bunul plac. Veți primi o serie de separatoare cu ajutorul cărora veți putea regla spațiul necesar pentru fiecare compartiment.

Concluzii

  • Este destul de ușor și se simte foarte lejer pe spate.
  • Interiorul modulat îți permite să organizezi spațiul așa cum dorești.
  • Ai acces rapid la compartimentul foto (mi-ar fi plăcut ca fermoarulsă se deschidă mai mult, dar bănuiesc că ar fi devenit riscant).
  • Poți căra cu ușurință un trepied. Eu am cărat în compartimentul special trepiedul Manfrotto 190X PROB (vezi review) și Capul Manfrotto Photo-Movie (vezi prezentare, premieră).
  • Poți atașa alte borsete cu ajutorul sistemului EPH.
  • Poți căra un laptop de 17 inchi fără să forțezi rucsacul.
  • E foarte ușor de reglat și potrivit pe spatele fiecăruia.
  • E rucsacul potrivit pentru orice fotograf amator/entuziast, poate chiar și profesionist, asta dacă nu cară tot echipamentul.

Rucsacul poate fi achiziționat de la Photosetup la prețul de 560 RON.

6 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *