Zbor peste Transilvania: Povestea

Aproape fiecare proiect are o poveste în spate, o mică scânteie de la care a luat naștere. Zic aproape pentru că la ”Zbor peste Transilvania” a fost invers, întâi am zburat și apoi am dat naștere proiectului, veți vedea mai jos de ce zic acest lucru.

Totul a început într-o după-masă din urmă cu două săptămâni când îmi doream să experimentez ceva nou în domeniul fotografiei. Atunci mi-a revenit ideea de a zbura și a face fotografii, idee pe care o aveam de foarte mult timp în cap, însă n-ajunsesem să o aplic. Am început astfel să caut aerocluburi care să mă ajute să-mi îndeplinesc acest vis.

Întrebând pe Twitter și Facebook am ajuns la Kronfly, un aeroclub de lângă Brașov care se descrie astfel:

Suntem un grup de zburatori din Brasov, cu baza la Aerodromul de la Sanpetru.

Zbor peste Transilvania - Călin ManeaȘi le-am trimis un mail, deși eram destul de sceptic la început. Nu din cauza aeroclubului, ci din cauza ideii, nu mă gândeam că îmi va fi oferit un zbor dedicat fotografiei. Dar m-am înșelat. Într-un timp foarte scurt am primit răspunde la Călin Manea (fotografia din stânga), unul dintre membri fondatori ai aeroclubului. În momentul în care am citit mailul mi-a crescut inima dintr-o dată.

Am discutat cu Călin, am stabilit data la care vom zbura, și atât a fost. A venit ziua zborului. Nu mai zburasem până atunci și începusem să am puține emoții. Mă tot întrebam cum va fi zborul, cum vor ieși fotografiile, cum voi putea face fotografii pe geam etc. Eram destul de ”agitat”, ca să zic așa. Asta până când am ajuns la aerodrom și m-am întâlnit cu Călin.

El mi-a explicat foarte frumos și calm cam tot ce trebuie să știe un pasager al unui avion, și mai ales un pasager care va face fotografii cu geamul deschis. Am înțeles, ne-am pregătit, și în câteva minute am început să facem un tur de pistă și apoi să decolăm. Momentul în care am decolat a fost singurul moment în care m-am simțit puțin ciudat, asta din cauza schimbării rapide de altitudine. Starea asta n-a durat decât două secunde, asta până am văzut ce peisaj frumos mi s-a așternut în față.

Și am început să fotografiez. Și am fotografiat, am făcut peste o mie de fotografii în primul zbor. Am zburat peste Munții Bucegi, Munții Piatra Craiului, Brașov, Râșnov, Bran, Moeciu, Crucea Eroilor, Vf. Omu, niște zone absolut superbe, mai ales văzute din avion. Până acum ați putut vedea fotografii din avion din Brașov și Râșnov, și restul zonelor le veți vedea fotografiate în articolele următoare.

Zbor peste Transilvania: Povestea

Vor mai urma alte zboruri, alte fotografii, alte zone frumoase fotografiate. Ideea de proiect mi-a venit în timp ce zburam și am văzut că e absolut superbă Transilvania, mai ales văzută din avion. Am discutat cu Călin, am stabilit detaliile, și a ieșit ceea ce ați văzut zilele acestea pe blog. Feedback-ul vostru a fost uimitor de la început. Fotografiile de pe Facebook au adunat mii de like-uri (atât pe fanpage-ul blogului, cât și pe fanpage-ul Nikoniști.ro), pe Google+ și Twitter au fost multe reacții pozitive etc.

Vă mulțumesc frumos, vă invit să urmăriți în continuare proiectul și fotografiile! Urmează zilele acestea pe blog și un articol complet despre ceea ce înseamnă Kronfly și pasiunea lui Călin Manea pentru zbor. Proiectul e de fapt o îmbinare a pasiunii pentru fotografie cu cea pentru zbor, oferind rezultate foarte plăcute. Acum că ați aflat povestea, vă invit să vedeți și 8 fotografii reprezentative.

Începând de azi proiectul are și un tab dedicat pe pagina de Facebook!

Proiectul ”Zbor peste Transilvania” este realizat de mine, Dragoș Asaftei împreună cu Kronfly.ro și Călin Manea, și poate fi urmărit prin RSS feed, aici pe blog sau pe rețelele de socializate, TwitterFacebook și Google+.

22 comments
  1. Bravo! Ma bucur ca ai zburat, ca ti-a placut si ca ti-au iesit asa faine pozele! Te asteptam o data si la Vatra Dornei, intr-un peisaj la fel de special sa faci poze:-) Din motodeltaplan:)
    Salutari lui Calin!

  2. Foarte bun proiectul, zbor peste transilvania chiar merită şi un scurt material video, vroiam să te întreb dacă ai apucat să şi filmezi ceva?

  3. “Stres la sol – stres în aer ” – aşa aş putea numi acest eveniment , în timp ce tu zburai la 3000 m – mama ta era într-un examen serios – pe care l-a trecut cu brio . ( În familia noastră aşa e normal – stres la pachet – niciun eveniment nu vine singur) .

  4. Bai, eu am tot zis si simt nevoia sa o zic iar. Imi place cum ai evoluat din toate punctele de vedere. Bravo! Keep it goin’

  5. La mai multe zboruri Dragost si poate intr-o zi vei fii si tu pilot,bineintekes sa urmezi scoala de pilot daca iti va placea.
    Incet incet poate vei reusit sa faci si alte zone din aceasta tara ROMANIA si fotoreportaje cu diferitele zone ale tari.:P

  6. Impresionant! Cat a costat toata distractia? M-ar interesa si pe mine. Desi nu sunt un fotograf profesionist, sau nu am un aparat profi, nu ami privelistea cred ca mi-ar multumi nervii optici de o mie de ori! :))

    1. Noi avem un proiect împreună, dar îl poți contacta pe Călin prin site-ul Kronfly și afli de la el prețurile. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *