1 Decembrie – Ziua națională a României

1 Decembrie - Ziua României

Astăzi e ziua în care putem spune cu mâna pe inimă că suntem mândri de faptul că suntem români. În urmă cu 92 de ani se forma ţara în care trăim şi astăzi, se forma cultura de care avem parte astăzi şi dragostea pe care o putem împărtăşi semenilor noştri.

Toate acestea au fost realizate de domnitorul Ferdinand I, domnitor ale cărui contribuţii nu vor fi şi nu vor putea fi vreodată uitate. La Alba-Iulia, capitala unirii, în anul 1918 s-a proclamat unirea Ţării Româneşti cu Transilvania. S-au unit astfel oameni, culturi, tradiţii şi obiceiuri, creându-se poporul ce poate fi văzut astăzi.

Unii spun că această unire a fost ultimul lucru bun adus României în utlima sută de ani, unii spun că unirea a dat startul unei noi etape, unei noi ere. Adevărat este că după unirea României de-a lungul celor două războaie mondiale am fost asupriţi de multe alte puteri, fiind o simplă piesă de jos.

Extinderea maximă teriotorială de care a avut parte România a fost în timpul domniei lui Ferdinand I, apoi urmând să pierdem pe rând Basarabia, Cadrilaterul, Bucovina şi Ţinutul Herţa.

După această perioadă a urmat regimul comunist, a urmat îndoctrinarea şi creearea primelor bariere ce nu au fost ridicate până aproape de sfârşitul secolului. A trecut şi această perioadă şi a urmat democraţia mult aşteptată de toată lumea.

În ciuda acestui lucru chiar şi în această democraţie avem parte pe zi ce trece numai de evenimente rele, de crime şi tâlhării, de războaie între ţări, de foamete şi puternice crize financiare.

Astăzi totuşi treubie să ne mândrim că suntem români, trebuie să ne mândrim că suntem cunoscuţi peste hotare prin intermediul unor nume internaţionale.

La mulţi ani ţie, la mulţi ani nouă, la mulţi ani tuturor românilor!

1 Decembrie - Ziua României

23 comments
  1. Eşti sigur că Alexandru Ioan Cuza mai trăia în 1918? Eu credeam că Regele Ferdinand I, al doilea rege al României a contribuit la Marea Unire, iar Domnul Cuza s-a ocupat de cea din 1859…

  2. Si apropo..unde ai surprins festivitatea de 1 Decembrie? Pare ca e fain acolo …mai aproape de natura 🙂 … Eu am surprins evenimentul aici in Bucuresti, daca vrei sa vezi cateva poze, le-am pus abia azi pe site… am fost cam intarziata 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *