161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Aşa cum bine ştiţi astăzi se împlinesc 161 de ani de la naşterea marelui poet naţional, Mihai Eminescu. În urmă cu 161 de ani, în anul 1850, Mihai Eminescu cunoaşte pentru prima oară lumea şi vede pentru prima oară stelele şi lună, neştiind însă că peste câţiva ani acestea vor reprezenta motivele literare ale operelor sale.

Deşi a trăit doar 39 de ani, Mihai Eminescu a devenit unul dintre cei mai mari poeţi români, încadrându-se în perioada Marilor Clasici. Operele lui Mihai Eminescu sunt recunoscute în întreaga lume, fiind combinate în acestea cele două curente literare ce s-au manifestat în perioada respectivă, clasicismul şi romantismul.

Astăzi, la 122 de ani de la stingerea din viaţă a poetului, operele sale sunt studiate în şcoli de elevi de toate vârstele. Din păcate mulţi dintre aceştia încep să nu mai acorde importanţă valorii poetului. Sperăm totuşi ca peste câţiva ani poetul să nu se stingă şi din cultura noastră, cultura României….

161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu 2 - Nikon D7000, 50 1.8, 1/50s, f/1.8, ISO 640

10 comments
  1. Într-un fel ai dreptate. Totuşi, România se regăseşte într-o mare parte din operele sale. În motive literare, în teme, în “scene”.

   Păcat însă că s-a născut în România pentru că nu suntem capabili să-l respectăm. Astăzi n-am citit şi n-am văzut la nicio televiziune vreun material dedicat lui Eminescu.

   Sunt convins că dacă Bianca Drăguşan s-ar fi sărutat cu nu ştiu cine ar fi apărut peste tot.

     1. Hei, macar la Radio Romania Actualitati au vorbit cam toata ziua despre el. Au luat interviuri cu referinte catre Eminescu si au pus si niste melodii superbe! Florian Pittis – Vinovatii fara vina este doar unul dintre titluri.

     2. Felicitări lor! 🙂 Foarte frumoasă iniţiativa. Din păcate în alte locuri nu s-a amintit deloc de el… 🙁

 1. Da fratilor de acord ….ce televiziuni nasoale dar altfel ganditi-va cati dintre voi n-ar schimba canalul…sau poate noi nu dar marjoritatea ar face-o totusi si si producatorii nu cauta ce e cult cautata ce se vinde si asta e legea pietei….repect Eminsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *