24. Douăzeci și patru. Și primul film!

Cosina CT-7 + 50mm f/1.4

Sâmbătă eram la Cluj-Napoca la Photo Romania Festival unde a avut loc și un târg de aparate foto pe film. De mult pândeam o ocazie prin care să îmi acihiziționez un astfel de aparat, dar eram încă la stadiul de idee și cam atât. Până când am văzut toate aparatele pe film acolo și mi-am zis că acum e momentul potrivit.

Și așa a fost. Am găsit un Cosina CT-7 cu un Auto Revuenon 50mm f/1.4, ambele în stare excelentă. Bun, era sâmbătă după-masa, cam pe la ora 18 și luasem aparatul. Acum îmi trebuia și un film. Era deja târziu și era și sâmbătă pentru ca să mai găsesc un laborator foto în Cluj-Napoca, așa că am avut surpriza, la recomandarea lui Radu, să găsesc un filtru la DM, știți, magazinul cu cosmetice etc. Am rămas chiar surprins.

Am rulat filmul și am început să fotografiez. Aceasta a fost prima mea fotografie. Din cauză că nu rulasem filmul cum trebuie am doar 75% din compoziție prezentă în fotografie. Dar nu-i nimic, eu sunt tare mulțumit.

Primele fotografii pe film - Dragoș Asaftei

Nu vă zic că până azi când am developat și scanat filmul am fost tare nerăbdător. Eram curios cum mi-au ieșit fotogafiile, cum am expus, cum am focalizat și așa mai departe. Sincer să fiu, după ce am realizat prima fotografie am dat aparatul de la ochi și am vrut să mă uit pe display. Eiii, pauză display. Ai răbdare și vezi ce a ieșit când developezi.

Dar zău că e cea mai mișto senzație! Nu am mai trăit un așa sentiment de când am realizat prima fotografie cu D-SLR-ul de pe atunci, Nikon D40. Dar nici atunci parcă n-a fost sentimentul chiar așa de puternic. De acum urmează o perioadă tare interesantă pentru mine, o perioadă în care voi experimenta și care se va încheia cu noi proiecte. Până atunci iată câteva fotografii de pe primul film. Sunt primele mele fotografii pe film și am așa un sentiment de împlinire sufletească. 🙂

Veți putea vedea toate fotografiile pe care le realizez pe film urmărind categoria Fotografie pe film.

Primele fotografii pe film - Dragoș Asaftei

Primele fotografii pe film - Dragoș Asaftei

Primele fotografii pe film - Dragoș Asaftei

Primele fotografii pe film - Dragoș Asaftei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *