3 aplicații utile pentru planificarea zborului cu drona

Pe durata ultimelor luni am încercat mai multe aplicații pentru planificarea zborurilor cu drona și-am ajuns la concluzia că doar 3 dintre ele îmi sunt cu adevărat utile, așa că vi le recomand și vouă.

N-am să mă întind cu multe cuvinte, că-i clar ce face fiecare dintre ele și de ce sunt utile.

1. UAV ForecastiOS / Android

Aplicația îți oferă toate informațiile despre vreme de care ai nevoie: acoperirea cu nori a cerului, cantitatea de precipitații, viteza vântului, numărul de ore cu cer senin plus multe altele. De departe, din punctul meu de vedere, cea mai utilă informație e cea referitoare la vânt. Poți afla atât viteza vântului în mod normal, cât și în rafale (gusts), dar – mai ales – poți afla aproximări ale vitezei vântului la diferite altitudini, de la 100 și până la 1.500 de metri.

Așa știi dacă merită să te aventurezi și să ridici drona când vremea nu-i chiar de partea ta sau mai bine reprogramezi zborul pe altă zi.

2. Lumos pentru iOS și LunaSolCal pentru Android

Aplicațiile de acest fel te ajută să afli informații despre poziția soarelui: când și din ce direcție bate. E util mai ales când vrei să fotografiezi ori să filmezi din dronă clădiri sau anumite locuri care pot fi umbrite dacă soarele nu bate așa cum trebuie.

3. Google Earth iOS / Android

Folosindu-te de Google Earth îți poți face o idee despre cum arată locul respectiv de la înălțime. Chiar dacă sunt diferențe mari față de realitate, tot poți vedea dacă sunt diverse obstacole (clădiri înalte, de exemplu, ori diverse forme de relief) între locul unde vrei să ridici drona și locul pe care vrei să-l fotografiezi.

Astea sunt cele 3 aplicații pe care le folosesc de fiecare dată înainte să zbor. Tu ce aplicații de acest fel folosești?

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *