50 de fotografii de la evenimente sportive

De peste doi ani realizez fotografii la evenimente sportive. Știu că nu e o perioadă prea mare, însă eu o consider extrem de importantă, atât datorită rezultatelor cât și datorită faptului că am reușit să învăț foarte multe lucruri. Spre exemplu, la fotografiatul meciurilor de handbal, am trecut prin toate tehnicile posibile.

Am început prin a fotografia cu 18-55 și 1/80s, apoi cu 55-200 și 1/80s. Vă dați seama că fotografiile ieșeau mișcate în proporție de 90%. Mai era și zgomotul pentru că fotografiam deseori cu ISO 1600 din cauza luminii foarte slabe. Am trecut apoi la 55-200 + bliț. Reușeam să îngheț acțiunea, însă orbeam toți jucătorii.

Anul trecut în septembrie am început să fotografiez cu Nikon AF-D 50mm f/1.8 pe Nikon D40, deci cu focalizare manuală. A fost o perioadă destul de grea pentru că nu e deloc ușor să fotografiezi acțiunea focalizând manual. Nu e deloc ușor. Dar totuși, am reușit să obțin fotografii destul de bune, și o mare parte din cele de mai jos au fost astfel realizate. A urmat apoi D7000-ul și au dispărut astfel problemele de focalizare.

Vă invit să vedeți 50 de fotografii de la evenimente sportive, unele dintre cele mai bune realizate de mine.

5 comments
  1. Fortografiile sunt superbe . Te felicit pentru rabdarea de a invata sa lucrezi cu focus-ul manual . Eu prefer autofocus-ul (din comoditate) dar si pozele le am in consecinta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *