Aikido, armonizarea energiei…

Aikido, sau calea armonizării energiei , reprezintă una dintre artele marţiale a categoriei interne a stilurilor de luptă, fiind fondată de maestrul japonez Morihei Ueshiba, bazându-se pe utilizarea forţei adversarului. Acest lucru se realizează prin aplicarea unor tehnici şi mişcări articulare sau eschive creeate prin pivotări în arc de cerc, rezultatele fiind lovituri profunde cu un consum minim de energie.

În acest sport majoritatea  mişcărilor sunt conturate de proiectări, luxări, strangulări şi mici lovituri. Aikido provine din stilul jujitsu şi tehnicile de luptă cu sabia şi suliţa utilizate de samuraii din Japonia medievală, multe din acestea însă fiind invenţii ale maestrului Ueshiba. Principala caracteristică a acestor stiluri de luptă este utilizarea forţei adversarului cât şi principiile de non-rezistenţă, fiind strâns legate de alte stiluri interne de origine chineză.

Aikido este în mare un mod de luptă defensiv, nefiind organizate competiţii, existând în schimb numeroase demonstraţii ce au ca scop atragerea a cât mai multe persoane către acest sport al armonizării energiei….

cialis cheap src=”http://www.dragosasaftei.ro/wp-content/uploads/2010/01/aikido-armonizarea-energiei-1.jpg” alt=”” width=”421″ height=”272″ />

(more…)

5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *