Alertă inundaţii – Creşterea nivelului apelor

Întreaga ţară este în alertă din cauza ploilor abundente ce sunt prezente de aproximativ o săptămână în majoritatea regiunilor. Acestea însă s-au intensificat în Moldova şi Muntenia, fiind afectate însă şi alte zone adiacente din cauza râurilor umflate peste măsură.

Astfel pe majoritatea râurilor mari afectate din ţară a fost instituit codul roşu de inundaţii, reprezentând un imens Flagyl ER pericol pentru locuitorii de pe malurile acestora.

Judeţele care momentan se află sub cod portocaliu şi roşu de inundaţii sunt Harghita, Covasna, Botoşani, Suceava, Satu Mare, Mureş, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Arad, Bihor şi Vaslui.

Hidrologii au avertizat autorităţile locale din fiecare judeţ instaurându-se astfel o stare de alertă din cauza râurilor ce se pot devărsa în urma ploilor foarte puternice. În judeţul Harghita râul Târnava ameninţă întreg judeţul, nivelul acestuia crescând cu aproximativ un metru şi jumătate.

Această creştere îi sperie pe locuitori amintindu-le de inundaţiile foarte mari din anul 2005 în care şi-au pierdut viaţa peste 30 de persoane şi au fost distruse peste 20 de sate în totalitate.

10 comments
  1. Frumoase pozele, pacat de situatia in care au fost facute.
    Mereu probleme cu apele in partea de nord a tarii, niste baraje nu se pot face? An de an ne lovim de aceleasi probleme.

    1. Tot timpul sunt aceleasi probleme dar nu se iau masuri. E trist ( asa cum zice si zozo ) pentru ca sunt din ce in ce mai multi oameni afectati care cu criza asta nu-si pot permite sa construiasca din nou ce au muncit o viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *