Am simțit că trăiesc schițele lui Caragiale

Mofturi - Teatru Ion Creangă

În această seară m-am întors în urmă cu câțiva ani când citeam schițele lui Ion Luca Caragiale. Nu aveam unde să le văd puse în scenă, așa că îmi imaginam atunci când le citeam cum pot fi. Îmi doream tare mult să le văd într-o piesă de teatru. După multe discuții la orele de română la școală, după teze care au avut în centru „O scrisoare pierdută”, după cititul schițelor, după câțiva ani a venit și momentul oportun de a le vedea puse în scenă.

Teatrul Ion Creangă a prezentat astăzi o dramatizare de Ioan Gârmacea după schițele „D-l Goe”, „Vizită” și „Un pedagog de școală nouă” scrise de Ion Luca Caragiale. Totul a fost o experiență tare interesantă. Nu a fost o piesă pur și simplu. A fost o reproducere excelentă a acelor vremuri și a întregii situații. Actorii jucau foarte mult în public și transmiteau tot timpul într-un mod aparte atmosfera specifică scenelor.

Mi-a plăcut tare mult. Am simțit că trăiesc schițele lui Caragiale. M-am amuzat și am plecat încărcat cu multă energie pozitivă. Iată și câteva fotografii de la scenetă. 🙂 Neapărat să vă duceți juniorii la această piesă de teatru!

Mofturi - Teatru Ion Creangă

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *