Atunci când te întâlnești cu natura

Abia atunci îți dai seama de puterea pe care o are asupra ta. Din fericire avem de-a face în fiecare zi cu elemente ale naturii. Partea rea e că nu reușim să le acordăm suficientă atenție și să le apreciem așa cum ar trebui. Simplul fapt că trecem printr-un parc, spre exemplu, nu e o întâlnire adevărată cu natura. E mai mult o încercare de evadare din cotidian intrând într-o lume mai verde, însă la fel de artificială.

Ca să te întâlnești cu adevărat cu natura trebuie să crezi cu tărie în ceea ce aceasta îți oferă. Uneori îți poate oferi liniștea de care ai nevoie. Alteori îți poate alina suferința. Câteodată e suficient să privești cerul plin de stele ca să îți dai seama cât de mic ești într-o lume atât de mare sau cât de norocos ești că poți să te bucuri de asemenea lucruri. Unele persoane și-ar dori să poată vedea cerul plin de stele, dar viața nu le-a oferit această posibilitate. Ele ar da orice pentru o secundă în care să vadă stelele. Ele ar aprecia fiecare clipă în întâlnirea lor cu natura.

Din păcate persoanele care au posibilitatea să se bucure cu totul de natură, nu o fac. Originea fiecăruia dintre noi se află în natură. Fie că recunoaștem, fie că nu, natura ne definește pe noi ca oameni. Să ne uităm cu câteva mii de ani în urmă. În acea perioadă oamenii erau nevoiți să își producă singuri toate lucrurile de care aveau nevoie. Și asta îi făcea fericiți. Le oferea o bucurie aparte. Acum încercăm să căutăm bucuria în cât mai mult și nu în cât mai bine.

Fotografiile următoare sunt menite să susțină acest lucru. Poți găsi bucuria naturală în fiecare lucru pe care îl faci. Trebuie doar să știi cum. Te poți bucura de stele oricând. Trebuie doar să știi unde să le cauți. Norii din fața lor sunt, de fapt, barierele din sufletele noastre. Important e să vedem după ele. Domnul Zoli a descoperit cum să facă asta. Oricât de multă treabă ar face, își face timp să fie el și să primească bucuria pe care i-o poate oferi și i-o oferă natura.

Un articol scris din Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri organizată de Foto Union cu sprijinul Dacia Plant.

suntem-un-popor-vegetal-07

suntem-un-popor-vegetal-08

suntem-un-popor-vegetal-02

suntem-un-popor-vegetal-05

suntem-un-popor-vegetal-01

suntem-un-popor-vegetal-03

suntem-un-popor-vegetal-04

suntem-un-popor-vegetal-06

suntem-un-popor-vegetal-12

suntem-un-popor-vegetal-10

suntem-un-popor-vegetal-09

suntem-un-popor-vegetal-11

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *