Budapesta în 13 panorame

Parlamentul Ungariei văzut de pe Podul Erzsebet

Dinainte de a pleca în Budapesta mă gândeam la faptul că voi avea ocazia să fotografiez orașul cu obiectivul pe care l-am achiziționat săptămâna trecută și pe care-l ador din toate punctele de vedere, Nikkor AF-S 10-24mm f/3.5-4.5. Grandangular cu o calitate destul de bună, obiectivul devine extrem de util în momentul în care fotografiezi viața unui oraș.

Unii ar spune că nu mai ai nevoie de panoramare dacă ai un obiectiv grandangular. Din contră! Am observat că, realizând aceeași fotografie din mai multe cadre, panoramând, obțin mai puține distorsiuni și, implicit, o calitate mai bună a imaginii. Iată deci 13 panorame din capitala Ungariei, din orașul în care cultura e prezentă și azi, așa cum era în urmă cu multe secole.

Parcul din fața Parlamentului Ungariei

Parcul din curtea Parlamentului Ungariei

Budapesta – Vedere din Castelul Buda

Budapesta - Panoramă de la Castelul Buda

Parlamentul Ungariei – Vedere de pe Podul Erzsebet

Parlamentul Ungariei văzut de pe Podul Erzsebet

Parlamentul Ungariei văzut de pe Podul Erzsebet

 Piața Eroilor

Piața Eroilor

Catedrala Matthias – Tavanul

Tavanul Catedralei Mathias

Parlamentul Ungariei – Văzut de pe malul opus al Dunării

Parlamentul Ungariei

Castelul Buda

Castelul Buda

Parlamentul Ungariei – Vedere din curtea din spate

Parlamentul Ungariei

Parlamentul Ungariei

Parlamentul Ungariei – Interior

Parlamentul Ungariei

Holul principal al Parlamentului Ungariei

Tavanul Parlamentului Ungariei

7 comments
  1. Foarte fain. A treia panorma imi place cel mai mult si pentru ca e prins o zona mare de oras dar si pentru ca nu sunt incurbate cladirile 😛

    Cand ai fost pe acolo? Si se poate intra in cladirea Parlamentului (cat costa?) ?

    1. E greu cu distrosiunile și și mai greu de corectat în softurile de postprocesare. Am fost acum două săptămâni. Din ce am văzut pe site-ul parlamentului intrarea e între 1750și 3000 de forinți (prima fiind pt. studenți), dar alte persoane mi-au zis că dacă ești dintr-o țară membră UE ai acces gratuit. Noi avusesem rezervat de foarte mult timp și nu am plătit. Trebuie făcută programare ca să poți vizita Parlamentul, cam cu 30 de zile înainte.

    2. PArtea cu distorsiunile stiu cum e ca mereu cand am de facut panorame ma lovesc de aceeasi problema si incerc sa le fac astfel incat sa minimizez indoiturile.

      Mersi de pontul cu cele 30 de zile. Acum doi ani cand am fost nu stiam ca se poate si intra in Palat. Am sa tin minte pentru cand am sa merg data viitoare. Poate ajung anul asta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *