Călătorie povestită prin fotografii

M-am obișnuit ca de fiecare dată când plec într-o călătorie, indiferent că e vorba de o excursie sau de vreun job foto, să fac un fotoreportaj cap-coadă cu povestea locurilor pe care le-am vizitat. Totul prin fotografii. Uneori mai complex, dacă reușesc să stau pe-ndelete în locurile în care ajung, alteori mai „pe scurt”, dacă doar trec prin anumite zone, dar nu petrec mai mult timp acolo. Cert e că-mi place să am un istoric prin fotografii al călătoriilor mai lungi pe care le-am făcut.

De cele mai multe ori fac asta fotografiind cu aparatul pe care-l am. Doar că nu reușesc întotdeauna să fac pauze atât de lungi pe cât mi-aș dori (ca să fotografiez în tihnă), și atunci mi-e mult mai util un aparat foto compact. Sau camera telefonului. Sau ambele, așa cum am avut în ultima călătorie când am testat noul Samsung Galaxy K Zoom. Un smartphone cu un aparat foto integrat. Camera are zoom-ul optic de 10x și-un senzor CMOS cu o rezoluție de 20.7 megapixeli. Împreună fac o pereche care te ajută să obții rezultate bune în mai toate situațiile cu care te întâlnești.

Ultima călătorie m-a adus prin Maramureș, motiv pentru care am profitat de situație ca să testez comportamentul noului Galaxy K Zoom. Am folosit soft-ul original al camerei, altături de Instagram, VSCOcam și Snapseed pentru editarea fotografiilor. Mi-a fost suficient pentru tot ce-am avut nevoie.

Fotografiam, editam fotografiile, iar apoi urcam cadrele pe Instagram, Facebook și Twitter. Cert e că indiferent dacă-i vorba de Galaxy K Zoom sau orice cameră foto SMART, avantajul cel mai mare e acela că poți distribui instant conținutul pe care-l creezi. Și uneori lucrul acesta-i mai important decât procesarea în detaliu, spre exemplu, chiar dacă așa ai putea obține o calitate mai bună a imaginilor.

Dar haideți să vedem întâi fotografiile pe care le-am făcut. Povestea pe care o veți vedea în fotografii, pe scurt, cuprinde plecarea din București – drumul spre Sighetu Marmației – meșteri tradiționali – Mănăstirea Săpânța Peri – întoarcerea în București.

poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-1 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-2 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-3 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-4 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-5 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-6 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-7 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-8 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-9 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-10 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-11 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-12 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-13 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-14 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-15 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-16 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-17 poveste-din-calatorie-prin-fotografii-samsung-galaxy-k-zoom-18

Partea și mai frumoasă e că tot așa poți trimite rapid fotografii familiei și prietenilor direct din timpul călătoriilor. Fotografiile pe Facebook sunt noul „da, am ajuns cu bine, e totul oki”. Cel puțin pentru mine. 🙂

Dacă aveți completări sau povești despre cum v-a ajutat o funcție SMART de pe camera voastră vă invită să le scrieți în aplicația Live Smart! creată de Samsung. Puteți contribui la crearea e-book-ului 365 de moduri de a trăi o viață SMART” și câștiga premii SMART pe măsură: aparat foto, smartphone, tabletă, televizor sau aspirator.

Despre alte pățănii și situații în care e utilă tehnologia SMART povestesc și Cristina BazavanCorina Scheianu și Victor Kapra. Împreună formăm familia SMART de bloggeri. Vă invităm să povestim împreună!

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *