Când am observat că mi-a intrat internetul în reflex?

Weekend-ul trecut porneam spre Budapesta împreună cu câțiva prieteni din liceu într-o excursie ce avea să fie ultima în această formație înainte ca, fiecare dintre noi, să o ia pe propriul drum al vieții. Cu siguranță ne vom mai întâlni și mă gândesc cu bucurie încă de pe acum la acel moment, însă nu acesta e subiectul articolului.

Pe drumul spre Budapesta, cât încă eram în România, mă foloseam câte 5-10 minute de internetul de pe telefonul mobil pentru a actualiza paginile de Facebook ale blogului, proiectului Zbor peste Transilvania, pentru a răspunde la mail-uri și așa mai departe. Procedura îmi era deja simplă. Intram în aplicațiile respective și în 5 minute terminam tot, fără să am nevoie de laptop sau un sistem desktop.

Simțindu-ne bine, timpul a trecut extrem de rapid și deja era la graniță. Era miezul nopții și oricum nu mai aveam ce publica, așa că am zis că îmi continui dimineață. Nu am realizat pe moment ce avea să fie. Dimineață, pe la 10, când voiam să public câteva fotografii pe Zbor peste Transilvania, observ că sunt pe roaming. Mda, îmi zic în gândul meu. Internetul mergea rău peste tot așa că asta îmi era singura soluție. (da, acum mi-am confirmat ce am auzit despre faptul că viteza netului din România nu se compară cu cea din niciun alt stat european)

Acela a fost momentul în care am realizat că internetul mobil mi-a intrat în reflex și că mă ajută enorm de mult. Sunt într-un oraș pe care nu-l știu și vreau să caut un loc, intru pe Google Maps. Sunt plecat și vreau să răspund la un mail intru pe GMail. Și așa mai departe. Pentru că da, internetul mobil a devenit deja, cel puțin pentru mine (și sunt convins că nu sunt singurul), o parte din mine și o unealtă care mă ajută să fac treburile mult mai rapid și lejer.

Acesta e motivul pentru care noua campanie Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange! se regăsește în fiecare dintre noi. Pentru că acum nu suntem nevoiți să stăm în fața laptopului ca să trimitem un mail sau să găsim o informație, pentru că acum putem profita de internetul mobil din orice colț al lumii. Recunoaștem sau nu, internetul face parte din noi.

Vouă cât de util vă este internetul mobil?

1 comment
  1. Am avut in Italia cartela de voda si mergea de rupea netul pe telefon (de aia am luat sa nu fac cost de roaming, mi-a iesit mai ieftin) dar stick-ul mergea groaznic (imprumutat de la socrela). Asa ca preferam sa vad tot pe tel ca de pe netbook imi venea sa ii dau palmi cum mergea…cel mai bine mi-a mers netul in Atena la hotel; am putut vb pe Skype lejer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.