Cetatea Neamţului, fotografii noi

Cetatea NeamțuluiÎn urmă cu un an v-am prezentat Cetatea Neamțului într-o suită de fotografii și informații istorice despre aceasta. În urmă cu trei săptămâni am vizitat încă o dată Cetatea Neamțului prin intermediul proiectului Redescoperă România, reușind să realizez și de această dată câteva fotografii plăcute, cred eu.

Iată cum prezentam Cetatea Neamțului:

Cetatea Neamţului este o cetate medievală din nordul judeţului Neamt ridicată în secolul al 14-lea în timpul domnitorului Petru I al Moldovei.În ciuda evenimentelor ce s-au petrecut în cadrul acestei cetăţi construcţia este într-o stare foarte bună (şi datorită restaurării) fiind unul dintre obiectivele turistice aleRomâniei care pot lăsă fără cuvinte orice privitor.

Cetatea Neamţului este situată în oraşul Târgu-Neamţ pe un deal într-un loc inaccesibil duşmanilor în perioada în care aceasta a servit drept loc de retragere a domnitorilor.Încă din momentul în care se văd primele elemente ale cetăţii aceasta se impune prin măreţia şi arhitectura sa, aducându-te imediat în vremurile de demult apuse.

Apropriindu-te tot mai mult de cetate şi de zidurile imense un se naşte sentiment puternic de o oarecare supremaţie asupra tuturor lucrurilor ce te înconjoară.În clipele în care pătrunzi în interiorul cetăţii aerul medieval te cuprinde rapid făcându-te să-ţi imaginezi cu uşurinţă poveşti istorice din acea perioadă crucială prin care a trecut poporul român.

Toate aceste amintiri lăsate de poporul român şi de domnitorii din secolele 14-17 reprezintă un adevărat tezaur ce ilustrează istoria ţărilor române.

Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

5 comments
  1. Si eu am fost pe acolo de multe ori ; bunicii mei locuiesc in Petricani la 10 km distanta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *