Clipe din miniatură

Clipe din miniatură 1 - Nikon D7000 + 85mm Macro - 1/320s, f/13, ISO 1600Așa cum am prezentat și în articolul anterior (fotografii de produs ale obiectivului macro Nikkor 85mm f/3.5 VR), senzația de a fotografia cu un obiectiv macro dedicat e extrem de interesantă. Știind că sunt pasionat de fotografiile macro vă puteți imagina bucuria de care am parte.

Care ar fi primele impresii după ce am realizat câteva fotografii cu acest obiectiv? Cel mai mult mă încântă combinația dintre motorul de focalizare automată și sistemul de reducere a vibrațiilor. Atunci când fotografiam cu obiectivul întors eram cu totul lipsit de aceste două proprietăți ale obiectivelor.

Obiectivul Nikkor 85mm f/3.5 VR permite un raport de mărire de până la 1:1. Totuși, asemeni tehnicii obiectivului întors, e nevoie de foarte multă lumină. Pentru a obține o cantitate mai mare de detalii am fost deseori nevoit să fotografiez la f/22 și ISO mare. Veți vedea în EXIF-urile acestor fotografii că am fotografiat chiar și cu ISO 4000.

3 comments
  1. Ai facut si crop in post procesare? Si ai tras cumva din mana? Mi se par putin miscate sau ma rog nu foarte sharp, dar e posibil si de la monitor, si de la compresie ….?

    1. Mișcate nu sunt, cel puțin la mine nu se văd așa. Din mână am tras. Crop nu am făcut decât foarte puțin cât să transform cadrul într-unul 3:4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *