Comportamentul în situații de urgență

Demonstrație ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Harghita a organizat ieri o serie de demonstrații prin care se prezenta modul de acționare a personalului în mai multe situații. S-a prezentat descarcerarea unor persoane dintr-un autovehicul, preluarea unui pachet suspect și detonarea lui, salvarea unor victime dintr-o clădire și transportarea acestora la cel mai apropiat spital.

Până aici totul e ok. Demonstrații precum acestea sunt binevenite întotdeauna, cred eu, însă depinde cum sunt abordate. Mi-ar fi plăcut ca ieri, spre exemplu, să ia parte și persoane obișnuite pentru a vedea ce și cum presupune o astfel de intervenție și cum ar trebui să se comporte ei, ca martori, în situații de urgență. Nu știu dacă a fost de vină promovarea sau modul în care s-a prezentat evenimentul.

Cert este că acolo eram câțiva fotografi, persoane din presă, personalul magazinului în incinta căruia s-au desfășurat demonstrațiile și personalul militar. Atât! Care mai este scopul acestor demontrații dacă oamenii obișnuiți nu iau parte la ele? Mi-ar fi plăcut să nu fie așa și ca aceste demonstrații să fie anunțate cu mult timp înainte și realizate în așa fel încât cel puțin câteva zeci de persoane (de preferat ar fi să fie mai multe) să aibă acces la ele.

Demonstrație ISU

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *