Cum a fost la workshop-ul de #FotografiePesteAșteptări

Vă invitam acum două săptămâni pe Blog de fotografie să vă înscrieți la primul workshop din cadrul Școlii Flanco powered by Kooperativa 2.0M-am bucurat tare mult să văd că în doar câteva zile au fost în total 150 de persoane înscrie la workshop și recunosc că mi-a fost greu tare să stabilesc alături de întreaga echipă lista celor 25 care urmau să ia parte. Acesta este și motivul pentru care voi reveni zilele acestea către toți cei care v-ați înscris cu câteva materiale utile prezentare în timpul workshop-ului.

Înainte să vă povestesc însă cum a fost, aș vrea să vă spun vă încă vă mai puteți înscrie gratuit la celelalte trei workshop-uri din #ScoalaFlanco. Este vorba de cel de branding al lui Cristian China-Birta, blogging al lui Cristian Florea și videoblogging al lui Vlad Dulea. Formularul de înscriere îl puteți găsi aici. Următorul workshop este cel ținut pe tema călătoriilor cu Cezar Dumitru, Imperator Travel, dar a cărui perioadă de înscrieri s-a terminat.

Revenind la prezentarea de vineri, vreau să vă spun că nici nu am simțit cum au trecut aproape cele 5 ore. Ziua pentru mine începuse destul de dimineață, pe o ploaie de taxiurile se vedeau mai rar chiar și decât soarele. Descurajat oarecum de vreme, mă gândeam că și alți participanți or să aibă probleme „logistice” și or să ajungă mai greu la workshop, sau nu or să mai ajungă deloc. Totuși, din cei 25 care confirmaseră, ne-am reunit 23.

Am început workshop-ul la 12:45 și-am povestit preț de două ore despre primii pași în fotografie, despre cum funcționează aparatele foto și care-s principalele setări, despre reguli de compoziție și tips&tricks pentru fotografii mai reușite, alături de câțiva pași în promovarea online ca fotograf.

În cea de-a doua parte a cursului am avut parte de un concurs și de o probă practică mai aparte. Fiecare concurent a avut la dispoziție 90 de secunde să fotografieze în magazinul Flanco Promenada cu un Canon 700D kit cu 18-135mm. Apoi, am ales împreună cele mai bune 10 dintre fotografii, le-am editat în Lightroom și am discutat puțin și despre această parte, iar la final am avut două tragerți la sorți: una legată de acest concurs, iar una pentru cel mai activ participant.

Primul premiu, în urma concursului, un trepied, a fost câștigat de Ioana, pe care o felicit cu mare drag!

Mai departe, pentru alegerea celui mai activ participant am avut o listă scurtă cu 5 nume. Câștigătorul l-am ales tot prin tragere la sorți din această listă. Monica Tone a fost cel mai activ participant pe durata cursului și a fost astfel premiată cu un D-SLR Canon 1200D + 18-55mm IS, un kit extrem de util mai ales că ea chiar era pe punctul de a-și lua un aparat foto.

Mulțumim celor de la Canon pentru premiul care a făcut-o pe Monica tare, tare bucuroasă!

Fac o paranteză și vă spun că înainte de curs Monica mă rugase să-i recomand un aparat de fotografiat. Pe durata cursului a fost extrem de interesată și am vorbit de mai multe ori pe tema aceasta, iar la final a avut norocul de a fi aleasă câștigătoare de random.org și de Diana, participanta care a apăsat butonul de „Start” al extragerii.

Vă mulțumesc frumos încă o dată tuturor pentru participare! Sper să ne mai revedem în aceeași formulă! 🙂

Eu am să mă opesc aici cu cuvintele și-am să vă invit să citiți chiar ce-au povestit participanții despre workshop. Iar spoi să priviți câteva imagini. Nu uitați și de celelalte workshop-uri!

Monica

Despre workshop pot spune doar ca a fost o experienta interesanta si educativa in acelasi timp.
Chiar si eu un fotograf foarteeee amator si un pic racit, in ziua cu pricina, am reusit sa inteleg si sa retin amanunte foarte folositoare pentru surprinderea unei imagini, chiar si cu telefonul mobil, regula celor trei cadre, copii de la stanga la dreapta, pozitia manilor, etc. 
La partea cu editarea m-am cam pierdut deoarece erau detalii tehnice si programe pe care eu nu le-am folosit in amatorismul meu de a fotografia.

Cătălina

„Mă bucur că ieri am petrecut 4 ore jumătate fără să constat când a trecut timpul, întrucât exemplele clare și informațiile specializate prezentate chiar și pe înțelesul celor mai puțin experimentați în ale fotografiei au făcut din acest workshop să fie unul grozav.”

Răzvan, cel mai tânăr participant (14 ani)

„A fost un workshop care pe mine cel puțin mă va ajuta foarte mult pe viitor. Această experiență nu o voi uita niciodată, mai ales pentru că l-am Întâlnit pe Dragoș Asaftei, un tânăr de 21 de ani care merită toate laudele ! El a reușit să Îi transpună pe toți În arta fotografiei, răspunzând la toate Întrebările adresate și explicând pe Înțelesul nostru.”

Simona

Workshopul a fost foarte interesant si util, mai ales ca trainerul detine nu numai cunostintele tehnice necesare ci si abilitati foarte bune de speaker (pentru varsta si experienta sa). Mi-a placut melanjul de varste al participantilor, entuziasmul pentru lucruri simple si interesul genuino admirativ fata de traiectoria ta in domeniu.

Am venit nu doar pentru info, ci si pentru a cunoaste pe omul din spatele atator proiecte minunate. Felicitari si organizatorilor, totul bine pus la punct! M-am incarcat cu energie.

Antonia

„Pe lângă faptul că m-am distrat și am cunoscut oameni noi, am învățat foarte multe lucruri interesante, care m-au surprins plăcut. Tu ai fost carismatic, încărcat cu răbdare și muuuult pozitivsm, așa cum ar trebui să fie orice trainer. Ține-o tot așa! A fost o zi faină, la sfârșitul căreia am plecat cu zâmbetul pe buze!”

Alexandra

„Aspecte pozitive: ai acordat timp să ne prezentăm și să ne cunoaștem, ai pus întrebări și ai răspuns mereu, ai menținut contactul vizual cu publicul pe tot parcursul prezentării, ai fost empatic, cald, mereu cu zâmbetul pe buze, modest, cu simțul umorului, ai făcut accesibile noțiunile complexe, slide-urile au fost ușor de parcurs, ai relaționat cu participanții în pauză și după eveniment

De îmbunătățit: varietatea vocală pentru a capta și mai mult atenția participanților, poți folosi mai mult mâinile atunci când explici sau arăți anumite elemente dintr-o fotografie, pe slide. folosirea poveștilor pentru a te prezenta și chiar pentru a introduce noțiuni teoretice.”

Articole scrise despre workshop:

Vă mulțumesc! 🙂

IMG_2465 IMG_2468 IMG_2470 IMG_2484 IMG_2517 IMG_2520 IMG_2523 IMG_2529

— May the force be with you! 

IMG_2539 IMG_2542 IMG_2585

13 comments
     1. Nu ma refeream la cele facute de noi, ci la cele facute de colegul de la Flanco, al carui nume din pacate imi scapa 🙂

 1. Zilele ploioasă vă oferă o stare de tristețe? Mergeți la workshop-urile lui Dragoș, unde vă veți încărca cu energie pozitivă!
  A fost o plăcere să particip la acest workshop. Sper să ne revedem și-n cadrul altor evenimente. 😀

 2. N-am apucat sa iti dau reply la email, insa si eu am fost placut surprinsa de seminar. A fost o placere sa fiu acolo si cu siguranta o sa te vanez de-acum incolo 😀
  Multumesc!

  Ps: chiar incerc sa ma adun si sa iti scriu un maaare reply. Sper sa si reusesc! Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *