Cum ar arăta un blogger fotograf peste 20 de ani?

Bobby Voicu împreună cu Siemens România (în urma campaniei Siemens Amanzing Race) organizează un concurs care ar putea trimite un blogger trei zile în Copenhaga. Vă dați seama că e o șansă foarte bună de a vizita capitala verde a Europei. Mulțumim organizatorilor pentru această șansă acordată! Juriul va fi format din Bobby, Nebuloasa și Dan Sântimbreanu.

Care e tema acestui concurs? Pentru a ne putea înscrie în concurs trebuie să scriem un articol în care să prezentăm o zi a unui blogger de peste 20 de ani într-o lume care s-a dezvoltat durabil și verde. Fiind pasionat de fotografie voi încerca să îmi imaginez anul 2031. E interesant să te gândești atât de departe, uneori poate deveni înfricoșător!

Cum îmi imaginez o zi de a mea peste 20 de ani?

Peisaj verdeContinuând să realizez fotografii și să le includ pe blog, peste 20 de ani (da, douăzeci de ani), mă gândesc că fiecare dintre noi vom putea realiza fotografii cu ochiul nostru, fără a avea nevoie de alte aparate. Bineînțeles, acum pare SF, dar poate nu va fi așa. După ce vom realiza fotografiile printr-o simplă clipire le vom putea distribui oriunde pe internet. Textele vor fi preluate automat din creierul nostru și în maxim două minute vom avea articolele gata scrise.

Simplu, nu? Așa pare, dar sunt convins că nu va fi așa. Cel puțin la început vom fi limitați pentru că nu vom putea să controlăm tot ce facem. Dar va fi interesant, cred eu. Vom ajunge să ne întâlnim în diverse localuri fără să controlăm asta, sistemele vor fi conectate în așa fel încât să ni se sugereze un loc în care să ne petrecem timpul liber, un loc în care să se afle și prietenii noștrii de pe rețelele de socializare.

FloriBine, asta e total partea SF. Bănuiesc că peste 20 de ani blogosfera și blogging-ul va însemna ceva mai mult decât o simplă comunitate. Statutul se va schimba cu siguranță, oamenii vor înțelege importanța acestui mediu, a mediului online, și își vor da seama că acesta le-a acaparat deja viața de zi cu zi. Vom ajunge să ne bazăm pe opiniile celor din online și să fim mult mai deschiși către tot ce înseamnă nou.

Vom dezvolta tehnologii ecologice și vom încerca să trăim în medii cât mai curate. Unii zic că vom deveni ființe controlate prin niște sisteme greu de imaginat, vom deveni precum puii crescuți în fabrici. Eu sper și cred totuși că nu va fi așa. Vom dezvolta tehnologia și tot ceea ce ne înconjoară într-o așa măsură încât să ne fie asigurate confortul și calitatea necesară, fără a cădea pradă însă tentațiilor robotice de control al întregii lumi.

Oana Brătilă Până să ajungem în acea perioadă eu vă prezint câteva fotografii de-ale mele care prezintă natura, verde, așa cum e acum, și așa cum mi-ar plăcea să o văd și peste 20 de ani. Sper totuși că prin intermediul unor branduri precum Siemens vom reuși să dezvoltăm tehnologii verzi și să păstrăm natura măcar așa cum e acum. Și mi-ar plăcea ca, peste 20 de ani, tehnologiile verzi să ne permită să mai stăm așa cum stătea Oana Brătilă în fotografia alăturată.

5 comments
  1. Să ştii că şi eu m-am gândit la un moment dat la poze “doar cu un clipit”. 😀

    Cine ştie ce se va mai întâmpla peste 20 de ani? Ce tehnologie va mai apărea? E greu, totuşi, de imaginat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *