Fii un pacient activ!

Săptămâna trecută, într-o seară de marți dacă țin bine minte, ne-am adunat toată echipa Kooperativa să facem o serie de fotografii prin care să susținem proiectul Fii un pacient activ. Pe scurt, campania are scopul de a informa și promova drepturile pacientului atunci când intră în contact cu sistemul medical.

Cred că-i tare important să ne știm fiecare dintre noi drepturile atunci când ne aflăm într-o astfel de situație, mai ales că nu-s chiar momentele în care suntem cele mai puternice caractere. În general ajungem să ne pierdem cu firea când ne aflăm față în față cu un diagnostic medical, chiar și unul banal, și uităm că avem anumite drepturi. Avem cu toții dreptul să cerem o a doua părere sau chiar să facem acest lucru mergând la un medic acreditat din afara spitalului. Lista cu drepturile pacientului o puteți găsi aici.

Mi-am dat seama de reacțiile oamenilor în astfel de situații de când am început să fac gărzi pe ambulanță. Deși mai bine de două treimi din cazuri sunt situații obișnuite, oamenii se sperie destul de ușor și ajunși la spital nu știu cum să reacționeze. E și normal, în cele din urmă. Dar tocmai acesta-i motivul pentru care cred în promovarea acestei campanii.

Dar mai multe detalii găsiți pe site-ul ei, pacientactiv.ro. Vă invit în continuare să vedeți fotografiile pe care le-am făcut împreună cu echipa Kooperativa pentru susținerea proiectului. 🙂

kooperativa-tricouri-27-10-13 kooperativa-tricouri-27-10-12 kooperativa-tricouri-27-10-11 kooperativa-tricouri-27-10-10 kooperativa-tricouri-27-10-9 kooperativa-tricouri-27-10-8 kooperativa-tricouri-27-10-7 kooperativa-tricouri-27-10-6 kooperativa-tricouri-27-10-5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *