Fluture din perspectivă macro (II)

Fluture din perspectivă macroAcum două săptămâni vă prezentam într-un articol o serie de 15 fotografii cu fluturi, fotografii macro realizate cu Nikon D7000, 18-55 inversat și SB-600. Fotografiile de azi au fost realizate cu aceeași tehnică, cea a obiectivului inversat care e, probabil, cea mai ieftină tehnică de realizare a fotografiilor macro.

Întrebarea mea este următoarea. Ați încercat să fotografiați cu obiectivul întors? Ați fost mulțumiți de rezultate? Eu am încercat să compar de aproape jumătate de an obiectivele macro dedicate cu această tehnică și… încă nu sunt convins că aș achiziționa un obiectiv macro.

De ce zic acest lucru? Chiar și cu obiectivele macro e nevoie de focalizare manuală de multe ori. Control automat al expunerii am pe D7000, la fel cum aș avea și cu un obiectiv macro. Singura diferență e aceea că nu am controlul diafragmei din body. Bine, calitatea unui obiectiv macro e mai bună, însă se pot obține rezultate asemănătoare și cu obiectivul întors.

Nu uitați de concursul de fotografie și de concursul aniversar la care puteți câștiga 5 tricouri în ediție limitată și 10 cărți scrise de mine!

9 comments
  1. Eu am încercat să fotografiez cu obiectivul întors însa fără inel inversor. E destul de greu să ai grija ca obiectivul sa stea fix pe body şi să mai tii şi de acea urechiuşa. Eram în casă, fară blitz si cu un timp de expunere de cam 1/25. Una la 15 fotografii îmi ieşea nemiscata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *