Fotografia, cadou de Crăciun. #SărbătografiiFrumoase!

Primul meu D-SLR l-am primit la începutul lui 2009, spre sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Am mai povestit asta, dar mi-l doream atât de mult, încât începusem să caut pe YouTube filme cu oameni care îl foloseau. Era un Nikon D40, un aparat pe care ajunsesem să îl știu pe de rost, fără ca măcar să îl văd vreodată. Știu că găsisem un film care-l prezenta cap coadă, avea vreo 2 ore și-l văzusem, integral, de câteva ori bune. Mi l-am dorit și, la reducerile de la finalul sărbătorilor, ai mei au făcut tot posibilul și mi l-au cumpărat. Nu mi-au auzit glasul în ziua respectivă, atât am fost de prins cu aparatul. Au trecut 7 ani de atunci și sunt recunoscător alor mei c-au avut încredere atunci în mine și că m-au ajutat, prin surpriza făcută, să descopăr ce-mi place cu adevărat: fotografia.

Dacă știți și voi pe cineva care cochetează cu fotografia, care mai face din când în când fotografii cu telefonul ori care simțiți că ar avea talent, nu ezitați să-l încurajați. E extrem, extrem de important și, pentru mulți, e un sprijin esențial.

sarbatografii-frumoase

Am să vă spun în continuare de 15 de idei de cadouri pentru pasionații de fotografie, fie că sunt la început de drum, amatori, ori profesioniști. Cu siguranță veți găsi ceva care-i va bucura pe fiecare dintre el. Cadourile alese sunt până în 500 de lei, multe dintre ele nedepășind nici 200.

Dar înainte de asta, dacă vreți să vă faceți vouă un cadou și să vă cumpărați un aparat foto ori un obiectiv, am pregătit pe Blog de fotografie o listă cu cele mai atractive oferte din campania F64 #SărbătografiiFrumoase. Aruncați o privire căci sigur veți găsi câteva oferte tentante.

*Dacă vă întrebați ce-i un sărbătograf, vă zic eu: persoană care face din orice prilej de fotografie o sărbătoare. Se spune despre sărbătograf că poate umple orice card, indiferent de capacitate, poate consuma acumulatorii instant și nu lasă aparatul din mână nici când doarme. Se lasă foarte greu fotografiat și este un avid devorator de tehnologie.

Revenind, e bine de știut că această campanie de reduceri durează până pe 27 decembrie, așa că aveți timp și după Crăciun să mai umpleți tolba moșului, chiar în a 3-a zi. Tot ca un cadou se pune!

Să trecem la recomandări. 🙂

📷 15 de idei de cadouri pentru pasionații de fotografie 🎄

 1. Face fotografii cu telefonul mobil? Caută un kit de obiective atașabile. Îi vei da ocazia să încerce mai multe tipuri de fotografii și să-și descopere mai bine pasiunea.
 2. Are deja un aparat foto și face multe, multe poze? Ia-i un card bun de memorie, sigur îi va fi util. Îl recomand pe acesta de la SanDisk32GB 95mb/s.
 3. Vrea pozele pe loc? Ce zici de un aparat foto instant? Găsești câteva modele de la Fujifilm în lista cu promoții F64. Costă până în 500 de lei, reduse de la 700.
 4. Tot pentru poze pe loc (sau aproape pe loc) e și imprimanta foto Canon Selphy. Nu-i la promoție, dar chiar și așa are un preț bun pentru ceea ce face. Încape în orice geantă, scoate fotografii 10x15cm prin Wireless sau NFC: de pe telefon, laptop, card, stick sau chiar aparatul foto. Consumabilele se schimbă în câteva secunde, iar imaginile tipărite au o foarte bună calitate. De luat în calcul!
 5. Vrea să învețe de la profesioniști? Oferă-i cadou un curs sau workshop foto. O variantă ar fi Cursul Canon cu noțiuni introductive. Are loc pe 4 februarie 2017 și costă 97 de lei. 97 de lei bine investiți!
 6. Și-a cumpărat un aparat foto, dar nu are o geantă? Aruncă o privire pe una din aceste două variante: Lowpro FastPack 250AW II, dacă vrea un rucsac mai generos, sau Cullmann Madrid Maxima 330 dacă vrea o geantă spațioasă, dar mai finuță. De nu te-au convins, sigur o să o facă celelalte genți din campania F64.Genți foto la F64
 7. Un trepied cu siguranță îi va fi util. Pentru început ți-l recomand pe acesta, Manfrotto Compact Action. E mic, compact, cum îi zice și numele, de calitate (producție italiană), și costă 270 de lei, cu 60 mai puțin decât în mod obișnuit.
 8. Știi că filmează sau se filmează cu aparatul foto? Lumina e importantă, așa că lampa Aputure Amaran AL-H160 poate fi o alegere bună.
 9. Dacă vrea ceva mai mai mult, ai putea să îi iei kit-ul cu două lumini, softbox și stative, Godox CL55K2 AC.
 10. Un gadget cool ar fi și acest sistem pentru timelapse în… rotire. Pune aparatul pe el, îl pune pe modul timelapse, iar Kitvision Universal Chronos îl rotește ușor-ușor ca să obțină în final o panoramare fină în timpul video-ului. Smart!
 11. O aparatură foto curată și bineîntreținută e mai mult decât importantă. Cumpără-i kit-ul făcut de F64: Kit de curățare 6 în 1. Costă 35 de lei. Atât.
 12. Ține aparatul toată ziua după ea/el? Cumpără-i o curea foto comodă, confortabilă. Black Rapid sunt cei mai buni în domeniul ăsta, iar cureaua RS-7, redusă acum cu 75 de lei, e o variantă foarte bună.
 13. Vrea să încerce fotografia de produs? Un cub/cort foto i-ar fi util. Unul mia accesibil costă acum 80 de ei la F64. Este vorba de Godox DF-05-50. Pentru început e numai bun!
 14. Depășește 500 de lei, e doar pentru cei cu aparate foto Canon, dar poate fi un super cadou. E vorba de obiectivu Canon 50mm f/1.8 (care vine acum și cu un filtru cadou), bun pentru portrete și fotografii în lumină slabă. O să-i placă de numa-numa!
 15. Are iPhone și probleme cu memoria? Nu a lui sau a ei, ci a telefonului. SanDisk a făcut niște stick-uri bune pentru iPhone (de la 5 în sus)SanDisk iXpand Flash Drive îi spune, iar unul de 32GB costă 245 de lei, redus cu alți 100.

Alte câteva zeci sau sute de idei găsiți pe F64, în campania care ține până pe 27 decembrie, anul acesta. #SărbătografiFrumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *