Fotografie de produs: Nikkor AF-S 24-120mm f/4 VR

Nikkor AF-S 24-120 f/4 VR ED - Vedere frontală la 24mmAșa cum am menționat și în articolul în care anunțam plecarea mea în Maramureș, timp de aproape două săptămâni pot să testez obiectivele Nikkor AF-S 85mm Macro și Nikkor AF-S 24-120mm f/4 VR, obiective care vor acoperi o mare parte din situațiile ce vor apărea. Mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru această oportunitate.

La prima vedere și după câteva zile de utilizare obiectivul Nikkor AF-S 24-120mm f/4 ED VR mi se pare extrem de util mai ales în cazul deținerii unui aparat full-frame. Astfel, pe format FX, focala de 24mm poate fi obținută pe format DX cu un obiectiv de 16mm, ceea ce înseamnă un unghi destul de larg de cuprindere.

Distanța focală a obiectivului pe format DX devine astfel 36-180mm. Fiind obișnuit cu cadrele wide s-ar putea să fiu nevoit să aleg deseori cei 18mm, însă calitatea optică și deschiderea diafragmei mă vor face să utilizez destul de mult obiectivul 24-120 f/4.

Îmi place foarte mult faptul că focalizează destul de repede, iar sistemul de reducere a vibrațiilor este foarte util în multe situații. Este un obiectiv masiv, cu o calitate optică bună, un obiectiv util în multe situații.

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *