Fotografie de produs și prezentare: Filtru B+W – Close-up (+5)

Filtru B+W close-up +5 - B+W

După cum ați putut vedea aici pe blog, fotografia macro a devenit pentru mine un fel de obsesie. Îmi doresc tot timpul să realizez astfel de fotografii, să surprind anumite detalii ce sunt greu de observat și să caut noi și noi metode de intensificare a raportului de mărire. Scriam în urmă cu ceva timp într-un articol că am trecut de la fotografii macro cu obiectivul de kit, la fotografii cu același obiectiv + lupă atașată și am ajuns, într-un final, la obiectivul întors.

Din păcate, la utilizarea ultimei variante, îmi pierdeam toate funcțiile automate; controlul diafragmei, focalizarea automată, expunerea automată (pe D40, că D7000 poate să expună automat și cu obiectivul inversat). Chiar și așa am ales această variantă și, de mai bine de un an, realizez astfel fotografiile macro. Din fericire săptămâna trecută am găsit, în sfârșit, un filtru close-up care să îmi placă și să se comporte calitativ foarte bine.

Că tot scriam săptămâna trecută despre produse de calitate și vă prezentam trepiedul Manfrotto 190XPROB, și filtrul care mi-a atras atenția face parte, oarecum, din aceeași gamă, a accesoriilor foto cu o calitate ridicată. Este vorba de filtrul B+W close-up +5, filtru fabricat în Germania după niște standarde nemțești, standarde care nu necesită nicio prezentare.

Filtrul vine cu o montură metalică ce prezintă o siguranță aparte, putând fi atașate și alte filtre fără a fi afectată stabilitatea. Această montură vine și cu o proprietate specială regăsită doar la filtrele B+W. Dacă folosiți filtrele la temperaturi scăzute (spre exemplu) și intrați într-o încăpere mai caldă, montura nu se va contracta/dilata, evitându-se astfel riscul crăpării acesteia.

Mai multe detalii despre filtru veți putea citi într-un review de săptămâna viitoare. Peste câteva zile voi publica și review-ul trepiedului menționat mai sus, trepied care, vă spun de pe acum, e excepțional în foarte multe situații!

Filtrul poate fi achiziționat de la PhotoSetup dând click pe acest link.

7 comments
  1. Aștept cu interes review-ul filtrului close-up vs obiectiv întors vs inele macro(dacă ai folosit). Și eu am folosit diverse metode (mai puțin un obiectiv macro) și sunt foarte interesat de părerea ta. Numai bine.

    1. Până acum sunt foarte încântat. Îl voi lua și pe cel de +10 și atunci mă voi putea apropria și mai mult. Vei vedea zilele acestea pe blog mai multe fotografii.

  2. Bun review si excelenta reclama (cum o fi: platita sau nu) dar ce site e ala la care trebuie sa descarci un fisier csv ca sa vezi pretul?! in 2011 In rest, numai de bine.

    1. Așa e construit site-ul și e singurul loc din România unde e disponibil filtrul. Nu e review, săptămâna viitoare voi publica review-ul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *