Fotografii aeriene: Cheile Bicazului și Lacul Roșu

Ori de câte ori am trecut pe aici m-am întrebat oare cum se vede întreg peisajul de sus. Am zburat la un moment dat cu un avion ultraușor deasupra Cheilor Bicazului, dar n-am reușit să ne apropiem suficient de mult încât să pot vedea detaliile spectaculoase ale reliefului.

Visul mi s-a îndeplinit de cât fotografiez și filmez cu drona, așa că am profitat de ocazie să surprind Cheile Bicazului și Lacul Roșu de la înălțime atât vara, cât și toamna. Mai am nevoie de câteva imagini cu coloritul tomnatic și aș putea declara „închisă” seria.

Drumul pe care îl vezi în imagini leagă Transilvania de Moldova, localitatea Lacul Roșu de Bicaz. Mergând spre Transilvania, ajungi rapid în Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Praid, Odorhei-Secuiesc. În partea cealaltă te așteaptă Barajul Bicaz și traseele de urcare spre Munții Ceahlău, Piatra-Neamț, Roman.

Drumul șerpuiește printre stânci pe o distanță de aproape 6 kilometri, iar peisajul te va lăsa fără cuvinte. Cu siguranță.

Înainte de chei te întâlnești cu Lacul Roșu, pe care te și poți plimba cu bărcile, ori lângă care te poți caza. Aerul rece de la orele dimineții va da un gust și mai bun cafelei. Te asigur de lucrul ăsta.

Hai să privim fotografiile aeriene surprinse cu drona DJI Phantom 4 Pro. Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *