Fotografiile făcute de Cătălin Georgescu și Cristian Vasile în Avon Inspiration Challenge

Acum aproape două luni vă anunțam c-am să vă povestesc de provocarea Avon Inspiration Challenge pe măsură ce trece de la o etapă la alta. Iat în urmă cu două săptămâni mă întâlnisem deja să aflu de la fotografii Cătălin Georgescu și Cristian Vasile poveștile fotografiilor pe care urmau să le facă.

Pe măsură ce-mi povesteau cum aveau de gând să transpunsă simțul olfactiv într-un vizual îmi dădeam seama că nu-i deloc simplu să faci lucrul ăsta. Mirosul unui parfum îți transmite anumite senzații încă din primele clipe. Te duce cu gândul la ceva anume și-ți rămâne așa întipărit în minte. Și să transpui toate senzațiile astea în fotografii n-are cum să fie ușor. Ai nevoie de multă creativitate. De un efort mare ca să transmiți unui om starea pe care i-o poate da un parfum, dar prin fotografii.

Însă Cătălin și Cristian s-au descurcat de minune, dovadă fiind seriile de fotografii pe care le-au făcut. Ele au fost prezentate în cadrul vernisajului de pe 13 noiembrie care a avut loc la Galateca. Îmi pare tare rău că n-am ajuns de la început. Fix atunci ajungeam de pe drum și am revenit în București undeva pe la 8 seara, cu vreo oră mai târziu față de ora începerii.

M-am bucurat mult însă când m-am văzut față în față cu expoziția. Reacția pe care-am avut-o poate fi confirmată de oamenii care încă mai erau acolo. Fotografiile, modul în care au fost aranjate, expuse, textele, toate mi-au plăcut mult și-mi dădeau senzația c-am mai trăit ce-am văzut. Senzația de deja-vu. Mai ales când priveam fotografiile și citeam textele cu care au fost asociate.

Mi-ar fi plăcut și mai mult ca expoziția să fie deschisă pentru mai mult timp că ar fi fost un bun studiu de caz pentru oamenii pasionați și interesați de artă. Pentru pasionații de fotografie, design vestimentar, design de produs. Iar lista poate continua. Tocmai pentru că transpunerea unui simț prin intermediul altuia nu-i un lucru ușor. Și ca să reușești să-l faci ai nevoie să fii creativ și să stăpânești ceea ce faci.

Priviți seria de fotografii făcute de Cătălin Georgescu, de exemplu. El a fost inspirat pe parfumul Elite Gentleman – tema #relație, iar aceasta este seria de fotografii pe care a făcut-o. Ori să faci fotografiile acelea n-ai nevoie doar de ideea în sine. Ai nevoie de un bun simț practic. Trebuie să știi cum să scoți tot ce-i mai bun din ea. Cum să te folosești de lumini. Cum să așezi mâinile. Cum să te poziționezi cu aparatul foto. Adică ce spuneam mai sus. Să fii stăpân pe ce faci.

event-avon-inpiration-challenge-1

event-avon-inpiration-challenge-12

Iar acum priviți seria de fotografii făcută de Cristian Vasile. Parfumul care l-a inspirat a fost Exploration – tema #distracție, iar el a mers pe un concept extrem de dinamic. Fotografiile sunt autoportrete făcute în tot felul de situații uzuale, dar fotografiate dinamic. A muncit enorm pentru ele. A improvizat sisteme care să țină camera în așa fel încât să fotografieze din unghiul dorit. S-a pus în situații care nu sunt ușor de controlat nici în mod normal, darămite când vrei să-ți faci un autoportrete. Și nu unul obișnuit.

event-avon-inpiration-challenge-2

event-avon-inpiration-challenge-13

Amândoi merită toate aprecierile pentru ce-au făcut. De la amândoi avem de învățat cu toții. Iar prima lecție e aceea că prin fotografie poți transmite orice senzație, orice simț, orice stare. Atât timp cât ești creativ! 🙂

În încheiere vă invit să vedeți un cadru cu amândoi fotografii, dar și alte fotografii de la eveniment.

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography

event-avon-inpiration-challenge-10

event-avon-inpiration-challenge-3 event-avon-inpiration-challenge-4 event-avon-inpiration-challenge-5 event-avon-inpiration-challenge-6

event-avon-inpiration-challenge-7

event-avon-inpiration-challenge-9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *