Fotografii close-up realizate cu Nikon 85mm f/1.8 D

Fotografii close-up cu Nikon 85mm f/1.8 D

Deși obiectivul Nikon AF-D 85mm f/1.8 nu este dedicat întocmai fotografiilor close-up, se pot obține rezultate destul de frumoase. Distanța minimă de focalizare nu îl avantajează, însă devine suficientă pentru realizarea câtorva fotografii close-up ale disverelor plante sau insecte mai mari.

Înainte de a vă arăta fotografiile close-up realizate ieri cu acest obiectiv vreau să vă spun o mică poveste. Dacă mergeți la un fotograf acasă și îi duceți un cadou cu o oarecare ocazie (și știți că e pasionat de fotografiile cu flori), aduceți-i și o floare, va aprecia, cu siguranță! Eu unul cred că de 3 ani fotografiez fiecare floare care intră în casă. Uneori public fotografiile, alteori nu, însă mă bucur tare mult că pot exersa.

Fotografiile de mai jos sunt realizate la lumina unui bec, cu ISO cuprins între 400 și 800 și diafragma deschisă la f/2.2 – 2.5. De ce aceste valori? Fiind vorba de detalii, fotografiind la f/1.8 nu aveam o zonă de sharp pentru a surprinde exact ceea ce voiam. Pe lângă acest lucru, cred că de când am obiectivul, cel mai mult am fotografiat în f/2.2. Nu m-așteptam să fie atât de sharp chiar de la f/2.

Bănuiesc că ați observat schimbarea de pe blog. Voi reveni mâine cu mai multe detalii! O duminică superbă să aveți!

Fotografii close-up cu Nikon 85mm f/1.8 D

4 comments
  1. Dragos, dar tu faci toate pozele cu trepied? Sau cand le faci cu trepiedul? Eu ma gandeam sa folosesc mereu trepiedul avand in vedere diferenta de sharp. Ca am testat si m-am lamurit. Ce zici? Multumesc.

    1. Nu fac toate fotografiile de pe trepied, foarte, foarte rar îl folosesc. 🙂 Dacă ai grijă la timpul de expunere să fie suficient de scurt cât să nu iasă fotografia mișcată e ok. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *