Fotografii de #PrinBrasovulMeu

Tocmai am petrecut un frumos weekend în centrul țării, #prinBrasovulmeu. Weekend-ul a început cu o cină tradițional românească la restaurantul Sergiana, pregătindu-ne moral pentru a doua zi în care aveam să aflăm lucruri extrem de interesante despre Brașov. Înainte de a vă spune cum a fost vreau să le mulțumesc organizatorilor, PrinBrasov.com, și sponsorilor pentru eveniment, mie mi-a plăcut tare mult!

Turul de forță #prinBrasovulmeu a început sâmbătă dimneață pornind direct către Turnul Alb și Turnul Negru, locuri din care am avut o priveliște superbă asupra Pieței Sfatului și Bisericii Negre. Priveliștea încărcată de un profund aer istoric a reușit să submineze norii care dominau întreg Brașovul. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că în câteva ore de plimbare prin Brașov am reușit să aflu și să rețin (cel mai important) o mulțime de lucruri interesante pe care nu le-am reținut din școală sau din alt loc.

Biserica Neagră

Spre exemplu, vizitând Prima Școală Românescă, am avut ocazia de a vedea istoria limbii și literaturii române și evoluția acesteia. Am văzut prima Biblie tradusă în limba română (cu caractere chirilice), primele documente oficiale și primul manual școlar numit Omilar și apărut în secolul al XI-lea. Mi s-a părut extrem de interesant momentul mai ales datorită domnului profesor Olteanu care a reușit să ne atragă rapid de latura istorică a limbii române. Avea un stil foarte plăcut de a vorbi despre acest domeniu și o făcea cu o pasiune ieșită din comun, motiv pentru care îl admir cu sinceritate!

Prima Școală Românescă a fost obiectivul care mi-a plăcut cel mai mult și vă recomand cu drag să mergeți pe-acolo măcar o dată, dar să îl căutați și pe domnul profesor Olteanu pentru a auzi veridicile sale povești pline de un aer istoric foarte plăcut. De aici am urcat cu telecabina pe Tâmpa de unde am putut vedea o imagine panoramică asupra întregului Brașov. Am coborât apoi pe un traseu plăcut prin pădure, prinzându-ne la un moment dat și ploaia care, continuând tot așa, s-a transformat în lapoviță și ninsoare imediat spre miezul nopții.

Prima Școală Românească

În pauza dintre plimbări am mâncat câteva produse gustoase de la brutăria germană, Come Back, loc din care am plecat cu energie spre ultimul obiectiv trecut pe listă, Bastionul Postăvarilor. Aici am fost așteptați foarte frumos de Cvartetul Corona și un scurt concert impresionant de muzică clasică. A fost momentul cel mai emoționant al zilei. Mulțumim Agenţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov pentru momentul extrem de plăcut! În decursul zilei am vizitat și Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa.

Imagine panoramică de pe Tâmpa

Vă invit să vedeți mai jos fotografiile realizate #prinBrasovulMeu, eveniment  sponsorizat de Bere CiucaşAro PalacePensiunea AmbientPensiunea NoemiSergianaHotel Kolping și German Bakery Come Back Brasov, având ca partener: Agenţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov.

18 comments
  1. Super fotografiile!O sa vizitez si eu Prima scoala romaneasca,poti sa-mi dai cateva sfaturi de setari pentru interior?

    Multumesc!

    1. Mulțumesc! Pentru interior: ISO mare (800-1600-2500-3200), timp de expunere mediu (1/30-1/80s) și diafragma deschisă la maxim (f/3.5/5.6).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *