Fotografii de produs și prezentare: Nikkor AF-S 16-35mm f/4 G VR N

De foarte mult timp, pasionat fiind de fotografierea peisajelor și realizarea anumitor fotoreportaje, încerc să studiez cât mai bine oferta obiectivelor wide din gama Nikon. Până acum prin amabilitatea Nikon România și SKIN Media am reușit să testez de multe ori Nikkor AF-S 10-24mm f/3.5-4.5 și Nikkor AF-S 24-120mm f/4 VR, cel din urmă neîncadrându-se însă atât de bine în gama obiectivelor wide.

De această dată mă voi bucura de obiectivul ultra-wide FX, Nikkor AF-S 16-35mm f/4 G VR N. Deși obiectivul este dedicat pentru formatul full-frame, se comportă excelent și pe DX unde rămâne însă în gama obiectivelor wide, traducându-se în 24-52mm. Totuși, dacă e să ne gândim la clasicele obiective pentru DX (înafară de cele utlra-wide), obiectivul are un avantaj destul de mare. Clasicul Nikkor AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 de exemplu are o distanță focală reală pe DX de 27-77mm. Cei 3mm contează, și se simt de multe ori.

Inițial trebuia să testez obiectivul în Delta Dunării, dar din anumite motive s-a amânat excursia așa că îl voi plimba pe uscat zilele acestea. Până atunci vă invit să citiți caracteristicile sale principale și să vedeți fotografiile de produs realizate de mine.

Caracteristici principale

  • Diafragma maximă de f/4, cea minimă de f/22
  • Diafragma e alcătuită din 9 lamele
  • Distanța minimă de focalizare este de 28cm
  • Stabilizator optic de imagine, VR
  • Strat de acoperire N, nano-cristale, care îmbunătățește semnificativ calitatea imaginii în condiții de contralumină
  • Motor de focalizare încorporat, SWM
  • Greutate de 685 grame

Obiectivul poate fi achiziționat de aici la prețul de 4499 lei!

Nikon AF-S 16-35mm

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *