Fotografii de la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: Ziua 1

Au trecut abia câteva ore de când am ajuns în Sibiu și mă simt deja ca acasă. Acum când scriu articolul e-aproape 3 dimineața și mă bucur că am reușit să ajung și în acest an să fotografiez festivalul care anul trecut îmi oferise unele dintre cele mai frumoase amintiri. Și sunt convins că așa va fi și acum. Ba chiar așa a s-a întâmplat din prima zi.

M-am bucurat de coincidența datei începerii festivalului cu data mea de naștere. Ca și mine, prima ediție a festivalului a avut loc în iunie 1993, așa că ne-am sărbători împreună începând de-aseară, când festivitatea de deschidere s-a nimerit chiar cu câteva ore înainte de aniversarea mea propriu-zisă.

Revenind, ieri am ajuns în Sibiu spre după-masă, după o ploaie zdravănă pe Valea Oltului și o alta chiar din senin imediat după ce-am intrat în oraș. N-am stat locului decât câteva minute, iar apoi am pornit direct către Piața Mare și pietonala Nicolae Bălceascu, unde pe la ora 18 începuseră deja primele spectacole stradale.

Și în acest an, asemenea anului trecut, fotografiez la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu alături de Staropramen, care a pregătit în Piața Mare, dar și spontan prin mai multe locuri din împrejurimi, câteva momente care-or să vă treacă și printr-o expriență culinară aparte. Veți vedea și… gusta mai multe la standul pe care-l veți găsi exaact la intrarea în Piața Mare.

Acolo a început și primul spectacol stradal pe care l-am fotografiat. „O lume de basm” îi spune și, deși ai zice că-i unul pentru copii, a atras o mulțime de adulți pe lângă juniorii care-i însoțeau. Și cred că tocmai ăsta-i farmecul spectacolelor stradale, acela că reușești să simți pulsul festivalului prin reacțiile celor din jurul tău: aplauze, râsete, bucurie și voie bună. Asta veți întâlni pe străzile Sibiului pe toată durata festivalului și nu numai. Iar pe toate scenele de teatru din oraș veți avea parte de spectacole teatrale de excepție. Lista lor completă o puteți găsi pe site-ul festivalului, sibfest.ro.

DAP_9480 DAP_9482 DAP_9494 DAP_9509 DAP_9510 DAP_9521 DAP_9532

Am fotografiat apoi spre seară spectacolele „Invitație muzicală în Kikiristan” și „Carnavalul începe cu samba”, care-au făcut pietonala Nicolae Bălceascu să aibă ritmul unui adevărat carnaval, spre bucuria multor oameni care li s-au alăturat artiștilor la dans.

DAP_9547 DAP_9567 DAP_9574 DAP_9592 DAP_9613 DAP_9653 DAP_9665 DAP_9739 DAP_9748 DAP_9767 DAP_9796 DAP_9823

Prima seară s-a încheiat cu un concert al Deliei și unul dintre cele mai frumoase spectacole pe care le-am văzut vreodată, Big Bang. Cu același spectacol s-a deschis festivalul și în 2007, atunci când Sibiul devenea Capitală Culturală Europeană. Spectacolul prezintă evoluția universului într-o formă în care la început te face să te simți puțin confuz, urmând apoi să stai cu privirea blocată în sus pe toată durata lui. E-o punere în scenă, dar nu la propriu, pentru că scena-i în aer, peste tot, spectaculoasă!

DAP_9912 DAP_9944 DAP_0088 DAP_0152 DAP_0225 DAP_0182 DAP_0156

Gongul de final a sunat după focul de artifici care-a durat până la miezul nopții. Revin astăzi cu fotografii din cea de-a doua zi a festivalului! 🙂

DAP_0397

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *