Ninsoarea de la ora 5 dimineața

Cred că nu întâmplător m-a prins ora 5 a dimineții de azi pe străzile orașului. Acum aproape o lună, la aceeași oră, fotografiam ninsoarea de la aceeași oră. Începeam atunci din Gara de Nord, către centrul orașului și apoi spre Piața Sudului. De data aceasta am făcut exact în ordine inversă, dar fără să-mi dau seama.

Cert e că urmărisem progrnoza de câteva zile și după toate codurile anunțate mă așteptam ca ninsoarea să continue până azi la prânz. Tocmai de aceea mi-am continuat treaba aseară și m-am trezit pe la 4 și jumătate dimineața să pornesc la fotografiat „iadul alb” și „vijelia”.

Fericit nevoie mare c-am să fotografiez tot felul de scene în care vântul puternic o să zboare zăpada dintr-o parte într-alta, când am ieșit din casă am avut surpriza să simt doar câteva adieri mai puternice. Au fost de câteva ori și rafale care aduceau a viscol, dar nu m-au convins prea tare.

Mi-am continuat astfel traseul și de la 5 dimineața până pe la 7 și jumătate am mers de la Piața Sudului, pe la Piața Constituției, Piața Unirii, Calea Victoriei, Strada Știrbei Vodă, Gara de Nord și Basarab. S-au adunat vreo 9 kilometri făcuți pe jos și pe-o vreme care aducea a iarnă obișnuită și nu colorată-n cod portocaliu.

Chiar și-așa m-am bucurat c-am ieșit încă o dată să fotografiez iarna la ora asta. Mă fascinează cum se schimbă orașul de la o oră la alta. Dacă pe la 5-6 străzile încă erau albe și vântul mai spulbera zăpada pe ici pe colo, pe la 7 și jumătate străzile erau negre, curate, iar zăpada transformată în bălți de te făceau să dai o probă de atletism la fiecare trecere de pietoni.

Fotografiile pe care le-am făcut le vedeți mai jos. 🙂

7-februarie-ninsoare-5-dimineata-2 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-4 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-5 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-6 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-7 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-8 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-9 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-10 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-11 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-12 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-13 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-14 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-15 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-16 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-17 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-18 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-19 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-20 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-21 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-22 7-februarie-ninsoare-5-dimineata-23

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *