Mănăstirea Curtea de Argeş în fotografii

Voiam de mult timp să ajung la Mănăstirea Curtea de Argeş. Este probabil unul dintre cele mai vehiculate monumente istorice din România. Este un loc plin de însemnătate culturală, dar şi religioasă.

În urmă cu o lună păşeam în curtea mănăstirii. Odată ce am ajuns în faţa ei mi-am amintit de balada pe care o citisem în urmă cu câțiva ani la școală. M-am oprit pentru câteva minute și am recitit-o. Aflându-mă în fața locului cu pricina cuvintele baladei începeau să aibă parcă un alt sens, unul mult mai clar.

Apoi am pășit în interiorul mănăstirii. În stânga se afla mormântul lui Carol I și al Reginei Elisabeta. În dreapta se afla cel al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, precum și cel al lui Carol al II-lea. M-au trecut fiori pe șira spinării și parcă mi s-a întipărit dintr-o dată în minte importanța acestui loc.

Dacă aveți drum prin zonă merită să faceți o vizită Mănăstirii Curtea de Argeș. 🙂 Eu vă voi trece printr-un tur foto în exteriorul ei. Fotografiile au fost realizate cu Nikon D600 și obiectivul 10-24mm. Mulțumesc și acum prietenilor Nikoniști pentru body-ul care mi-a fost fotopartener de drum!

Mănăstirea Curtea de Argeş Mănăstirea Curtea de Argeş Mănăstirea Curtea de Argeş Mănăstirea Curtea de Argeş Mănăstirea Curtea de Argeş Mănăstirea Curtea de Argeş Mănăstirea Curtea de Argeş Mănăstirea Curtea de Argeş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *