Fotografii pe film din Teatrul Național București

La începutul anului am avut de făcut un reportaj pentru facultate cu mai mulți colegi. Ne-am descis să vorbim despre inaugurarea din noiembrie a Teatrului Național București. Nu știam totuși cum am putea obține aprobarea ca să filmăm și în interior, așa c-am scris un mesaj paginii de Facebook a teatrului. Obișnuit fiind cu reticiența instituțiilor de stat, nu mă așteptam să primesc răspuns atât de rapid, dar mai ales să primesc un răspuns afirmativ. M-am bucurat tare mult când am văzut deschiderea echipei de comunicare. În nici două zile am primit răspunsul afirmativ, iar pe 9 ianuarie eram în teatru și începeam să filmăm.

M-am bucurat cu atât mai mult cu cât înainte să începem filmarea propriu zisă ni s-a făcut un tur prin tot teatrul, iar oamenii de acolo ne-au povestit despre lucrări, despre proiectele în desfășuare și așa mai departe. Am aflat și că teatrul pune la dispoziția studenților chiar și o sală în care să repete ori să își joace rolurile, cu tot cu public. Sunt tot felul de proiecte culturale în desfășuare și multe alterele „pe rol”. Încă se mai lucrează în Sala Mare, în special în spatele scenei. Lucrările vor fi încheiate în acest an.

Am profitat astfel de momentele în care nu filmam și-am fotografiat cu aparatul pe film pe care îl aveam la mine. Deși mă gândeam inițial că un film alb-negru ar fi util, mi-am dat seama apoi că m-ar fi ajutat mai mult unul color, mai ales că sălile au o cromatică plăcută, gândită să facă parte din farmecul lor. Totodată m-ar fi ajutat și-un film cu ISO mai mare. Dar cu ocazia asta am mai învățat ceva. Încă experimentez cu fotografia pe film.

Dovadă e și faptul c-am ales un film cu developare manuală, Ilford HP5 Plus 400. E un film alb-negru minunat. Nuanțele de negru sunt bine definite și detaliile bine redate. Totuși, nu este un film cu developare standard, C41, motiv pentru care trebuie să găsești un laborator care developează manual. În București singurul laborator care face asta este la Maican (str. Patriei, în spatele magazinului Cocor). Tocmai din cauza faptului că procesul e manual durează destul de mult, de aceea fotografiile au fost developate după două săptămâni.

Așa înveți, încercând. Dar haidți să vedem fotografiile din interiorul teatrului. 🙂

foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-23 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-24 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-22 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-21 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-20 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-18 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-19 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-17 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-16 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-15 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-14 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-13 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-11 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-12 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-10 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-9 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-8 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-6 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-7 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-5 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-4 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-3 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-1 foto-pe-film-teatru-national-bucuresti-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *