Ploaie, lapoviță, ninsoare și viscol în București

Ziua de ieri începuse ca o toamnă urâtă. Ploua mărunt și bătea un vânt de abia puteai ține ochii deschiși. Mi-am zis să profit de vremea urâtă de afară și să rămân acasă alături de câteva serii de fotografii pe care trebuia să le editez.

Se făcuse trei după-masa când am văzut că afară începe să fulguiască. M-am uitat pe progrnoză și-arăta că toată seara urmau să fie așa, motiv pentru care n-am stat pe gânduri și-am ieșit la fotografiat. Stând în Piața Sudului m-am învărtit o oră și ceva prin zonă, apoi m-am întors acasă.

La plecare totul arăta așa.

prima-ninsoare-in-bucuresti-2 prima-ninsoare-in-bucuresti-3 prima-ninsoare-in-bucuresti-4

Iar apoi, după câteva minute, se întețise un viscol te nu te puteați ține pe picioare. Și cu niște fulgi atât de mari încât nu mai vedeai nimic în față.

prima-ninsoare-in-bucuresti-5 prima-ninsoare-in-bucuresti-7 prima-ninsoare-in-bucuresti-9 prima-ninsoare-in-bucuresti-12 prima-ninsoare-in-bucuresti-13 prima-ninsoare-in-bucuresti-16 prima-ninsoare-in-bucuresti-19 prima-ninsoare-in-bucuresti-20 prima-ninsoare-in-bucuresti-24 prima-ninsoare-in-bucuresti-26 prima-ninsoare-in-bucuresti-28

În ultimele cadre e Rezervația Văcărești, dar nu se mai înțelege mare lucru.

Ajuns acasă am trecut rapid prin fotografii și eram în permanență cu ochii pe geam așteptând să se întunece și să se aprindă luminile de pe stradă ca să ies iar. M-am îmbrăcat și mai gros de data asta, iar pe la șase jumătate am ieșit din nou.

Am mers din Piața Sudului în Parcul Tineretului, apoi în Piața Romană și am încheiat cu zona Ateneului Român. Vreo 10 kilometri am făcut în total pe jos, dar a meritat din plin. Și cred că am avut mare noroc. Viscolul cel mai mare a fost exact când am ieșit și a ținut până când am terminat de pozat în Tineretului. Apoi când am ajuns deja la Romană abia se mai vedeau câțiva fulgi.

prima-ninsoare-foto-de-noapte-1 prima-ninsoare-foto-de-noapte-3 prima-ninsoare-foto-de-noapte-4 prima-ninsoare-foto-de-noapte-5 prima-ninsoare-foto-de-noapte-7 prima-ninsoare-foto-de-noapte-8 prima-ninsoare-foto-de-noapte-9 prima-ninsoare-foto-de-noapte-10 prima-ninsoare-foto-de-noapte-13 prima-ninsoare-foto-de-noapte-14 prima-ninsoare-foto-de-noapte-16 prima-ninsoare-foto-de-noapte-19

Și cadrul meu preferat de la ieșirea asta. 🙂

prima-ninsoare-foto-de-noapte-22

Dacă vreți să ieșiți la fotografiat aveți grijă la aparatul foto cu trecerile rapide de la rece la cald. Mie ieri mi s-a aburit vizorul pe dinăuntru și cât timp am făcut fotografiile de noapte n-am văzut decât ceață prin el. Am fotografiat, practic, la ghici, pentru că nu vedeam exact cadrul. 🙂

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *