Fotografii și prezentare trepied Manfrotto 190XPROB și cap 804RC2

Se spune că întotdeauna suntem prea săraci ca să ne luăm produse care nu sunt de calitate. Chiar dacă nu e așa, ăsta ar fi motto-ul pe care ar trebui să ne bazăm. De ce zic asta? În momentul în care dai un ban aștepți calitate. De multe ori ea vine în raport cu o sumă mai mare de bani, însă o calitate mai bună înseamnă și o economie pe parcursul anilor.

Asemeni tuturor domeniilor, și în fotografie există game de produse pentru diverse bugete. Gama de produse Manfrotto se încadrează în clasa produselor de o calitate deosebită. Probabil veți crede că acea calitate poate fi egalată și de alte branduri. Așa am crezut și eu, sincer să fiu. Ajungând însă să achiziționez anumite produse ale acestui brand, ajungând să pun mâna pe ele, mi-am dat seama imediat despre ce e vorba.

În perioada următoare vă voi mai prezenta câteva astfel de produse în care voi detalia fraza de mai sus. Important e de reținut că, în orice domeniu am lua o decizie, trebuie să punem calitatea mai presus de toate. Voi realiza și un review al produselor prezentate mai jos, acest articol fiind doar introductiv. Probabil ați observat deja acest tipar aplicat tuturor review-urilor. Reprezentantul oficial Manfrotto în România este PhotoSetup.

Trepied Manfrotto 190XPROB

Trepied Manfrotto 190XPROB

Trepiedul Manfrotto 190XPROB face parte din clasa trepiedelor profesionale, mulțumind cu siguranță orice fotograf. Trepiedul vine cu o serie de caracteristici care vă pot ajuta enorm de mult, precum rotirea coloanei centrale la orizontală prin o singură mișcare, sistem de reglare a clemelor de strângere a picioarelor, bula de nivel etc. Veți observa în fotografiile de mai jos caracteristicile acestea și, în review-ul ce va urma, vi le voi prezenta pe fiecare în parte.

Vă rog să vă uitați la detalii, acestea sunt cele care fac diferența! De aceea am și realizat câteva cadre macro pentru a evidenția acuratețea și atenția cu care au fost lucrate toate detaliile. Cu siguranță nu veți găsi un lucru care să nu vă mulțumească și care să fie legat de finețea detaliilor! Fotografiile macro au fost realizate cu ajutorului filtrului close-up B+W +5. Va urma un review și despre acesta în perioada următoare.

Trepiedul (picioarele, fără cap) se poate achiziționa de la F64.ro la prețul de 652 RON.
Cap Manfrotto 804RC2

Cap Manfrotto 804RC2

Capul Manfrotto 804RC2 merge perfect cu trepiedul prezentat mai sus. După o periodă relativ scurtă de folosire pot spune că sunt extrem de încântat de ambele produse. Calitatea face diferența între ele și tot ce am mai avut până acum. Capul vine cu câteva sisteme patentate Manfrotto, printre care sistemul de siguranță în care aparatul pus pe aparat cade în față (acesta revine cu ajutorul unui arc), sistemul de siguranță de prindere a tălpii de cap (e imposibil să cadă talpa cu tot cu aparat, trebuie acționat manual butonul de siguranță), gradații atât pe verticală cât și orizontală și clasica bulă de nivel.

Vă voi prezenta toate caracteristicile în review-ul ce va urma. Important e să rețineți faptul că, odată de reușiți să achiziționați un produs de calitate, nu veți fi nevoit să mai faceți acest lucru decât peste o perioadă foarte lungă. Atât capul cât și picioarele fac împreună, așa cum numesc și producătorii, o echipă inovativă!

Capul poate fi achiziționat de la F64.ro la prețul de 325 RON.

13 comments
    1. Are garanție, corpul este construit dintr-un aliaj de aluminiu. Voi prezenta toate aspectele în review-ul de săptămâna viitoare. 🙂

        1. Important e să ai o husă cu care să îți protejezi aparatul ca să nu se ude. Dacă va fi ploaie/furtună vei avea lumină slabă deci să mărești ISO-ul relativ mult și să tragi cu diafragme închise pentru a surprinde mai bine efectele furtunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *