Fotoreportaj : Fluturii

Urmărind natura: Fluturii

Fluturii sunt insecte de ordinul Lepidoptera , insecte ce se remarcă prin ciclul lor de viaţă neobişnuit si total diferit faţă de alte insecte . Aceştia pornesc de la stadiul larvar de omidă , ajung la un stadiu inactiv de pupă , iar la sfârşit se transformă în familiara specie cu aripi viu colorate . Deoarece majoritatea speciilor zboară ziua , fluturii sunt uşor de remarcat ,atrăgând de regulă atenţia . Aceştia se clasifică în : fluturi adevăraţi ( superfamilia Papilionoidea ) , fluturi skipper ( superfamilia Hesperioidea ) şi fluturi-molii ( superfamilia Hedyloidea ) .

Fluturii aparţin arborului evoluţionist al moliilor , ordinea lor fiind stabilită în perioada cretacică . Cea mai veche fosilă este a unui posibil fluture skipper , nedenumit , din perioada paleocenului superior , din Fur , Danemarca.
Fluturii sunt în prezent distribuiţi în toată lumea , cu excepţia regiunilor foarte calde şi aride . A fost estimat un numar de 17,500 specii de fluturi de ordin Papilionoidea dintr-un numar de 180,000 de specii Lepidoptera.
Familii de fluturi :

  • Familia Papilionidae
  • Familia Pieridae
  • Familia Lzcaenidae
  • Familia Riodinidae
  • Familia Nzmphalidae
Sursa informaţii : Wikipedia
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *