Gătitul noilor rețete Lay’s: Provocarea de la muzeu

Vă povesteam în urmă cu două săptămâni că avea să merg la Târgu-Secuiesc să fotografiez confruntarea a doua echipe de bloggeri în ghicirea noilor rețete Lay’s și gătirea lor. Ba chiar a trei rețete simultan. Câte una pentru fiecare pungă nouă de chipsuri.

Totul a început vineri seara când am ajuns în Târgu-Secuiesc. La ieșirea din oraș, în spre Cernat, se află una dintre fermele în care se fac cartofii Lay’s. M&P Agro, ferma pe care am tot plantat și recoltat pe durata ultimilor ani, este cea care ne-a fost gazdă și de această dată. Asta până s-ajungem la muzeu. Dar vă povestesc imediat.

Domnul Peter și familia sa – oamenii „M&P Agro” – ne-au făcut și de această dată să ne simțim ca acasă. Parcă altfel se întâmplă totul când vezi cum zâmbesc sincer ochii gazdelor tale. Oriunde ai merge.

Dar să revenim. Seara de vineri i-a provocat pe bloggerii din cele două echipe să ghicească numele noilor rețete Lay’s. Fiecare a venit cu câte trei propuneri, le-a scris pe niște bilețele, iar apoi le-a pus într-o urnă. Pasul următor a fost ca fiecare echip să-și stabilească trei rețete care trebuiau să se apropie de gustul noilor chipsuri și care urmau să fie gătite a doua zi.

În echipa lui Cabral sunt Andreea IbackaMădălinAndrei CrivățAndi Carlan și Andreea StanEchipa lui Puya este formată din Cristi BorodAlina și RăzvanIsabela Dobrin și Andrei Cismaru.

fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-1_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-16_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-20_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-22_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-37_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-39_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-42_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-44_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-46_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-50_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-67_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-69_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-75_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-85_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-87_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-88_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-92_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-94_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-96_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-98_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-106_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-115_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-118_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-123_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-127_resize fermierii-lays-la-ferma-seara-low-res-138_resize

Totuși, ca să ai cum să gătește niște cartofi în orice rețetă, trebuie ca întâi să îi ai. Iar noi ne-am dus să-i recoltăm chiar de pe parcelă. Așa am văzut dimineață preț de 2 ore cum se recoltează cartofii și am contribuit, bineînțeles, care cum am putut mai bine la acest proces.fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-1_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-4_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-6_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-8_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-11_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-13_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-18_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-19_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-22_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-25_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-26_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-35_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-44_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-46_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-51_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-54_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-62_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-66_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-70_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-76_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-85_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-91_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-97_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-99_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-103_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-105_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-107_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-110_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-120_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-127_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-131_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-142_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-146_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-151_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-159_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-164_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-172_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-178_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-179_resize

Și pentru că mașinile pe care le vedeți în poze n-au existat din totdeauna, cele două echipe s-au întrecut și la cules normal, cu mâna, cartofii. A fost tare amuzantă provocarea. Așa cum puteți vedea în fotografii.

Totul s-a mutat apoi la muzeu, așa cum vă spuneam. La Muzeul Haszmann Pal. E ca un fel de muzeu al satului, doar că axat și pe vechile mașini de la începutul secolului trecut. Am văzut un tractor vechi din 1910 parcă, iar oamenii de la muzeu ne spuneau că-l și pornesc din când în când și merg cu el prin curtea muzeului. Și are aproape 100 de ani.

Așadar sesiunea de gătit care a urmat s-a desfășurat într-un loc minunat. Și ca totul să fie la nivel înalt și în ajutorul bloggerilor, stațiile în care s-au gătit au fost de ultimă generație, grație Electrolux. Parcă ești și mai motivat când vezi o asemenea bucătărie, ca de chef.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-185_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-190_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-192_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-203_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-216_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-219_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-220_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-225_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-232_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-235_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-237_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-238_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-242_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-244_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-248_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-250_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-254_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-268_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-272_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-276_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-278_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-280_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-283_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-287_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-290_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-291_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-292_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-298_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-299_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-304_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-307_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-311_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-314_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-323_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-325_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-326_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-332_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-335_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-341_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-353_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-355_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-361_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-367_resize

A urmat apoi ca fiecare echipă să se organizeze și preț de două ore să gătească trei rețete. Fiecare dintre ele trebuia să se apropie cât mai mult de gustul noilor chipsuri Lay’s.

Vă zic sincer că-mi era tare poftă de ce găteau în timp ce fotografiam fiecare moment. M-am bucurat la final să gust din preparatele lor. Au fost dovada c-au gătit cu mult spor și mare drag. Tare gustoase au mai fost!

Vă invit să priviți în fotografii tot ce s-a întâmplat în cele două ore. Pe durata evenimentului Bogdan Nicolai a fost cel care a avut grijă să mențină atmosfera, dar și cel care a obținut impresiile la rece de la fiecare echipă.

Repede a trecut prima jumătate de zi. După ce-a terminat de gătit, fiecare echipă a aranjat frumos preparatele – a făcut „plating” – și a invitat juriul să le guste. Eram ca-ntr-un show culinar. Probabil așa au zis și cei din juriu. Că le-au cam surâs fețele când au gustat din preparate.

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-368_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-372_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-376_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-379_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-384_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-388_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-391_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-396_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-400_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-403_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-406_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-407_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-412_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-421_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-424_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-428_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-430_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-431_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-433_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-437_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-450_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-457_resize fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-467_resize

Situația a făcut ca proba să se încheie la egalitate. Fiecare echipa s-a apropiat de câte o rețetă, motiv pentru care totul rămâne la 1-1. Iar câștigați am fost cu toții.

În continuare dacă aveți idei despre numele noilor rețete vă invit să-mi spuneți în comentarii. Poate reușim împreună să ne apropiem de una dintre cele trei. Până data viitoare, când urmează o surpriză, fiți pe fază! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *