Vă povesteam în urmă cu două săptămâni că avea să merg la Târgu-Secuiesc să fotografiez confruntarea a doua echipe de bloggeri în ghicirea noilor rețete Lay’s și gătirea lor. Ba chiar a trei rețete simultan. Câte una pentru fiecare pungă nouă de chipsuri.
—
Totul a început vineri seara când am ajuns în Târgu-Secuiesc. La ieșirea din oraș, în spre Cernat, se află una dintre fermele în care se fac cartofii Lay’s. M&P Agro, ferma pe care am tot plantat și recoltat pe durata ultimilor ani, este cea care ne-a fost gazdă și de această dată. Asta până s-ajungem la muzeu. Dar vă povestesc imediat.
Domnul Peter și familia sa – oamenii „M&P Agro” – ne-au făcut și de această dată să ne simțim ca acasă. Parcă altfel se întâmplă totul când vezi cum zâmbesc sincer ochii gazdelor tale. Oriunde ai merge.
—
Dar să revenim. Seara de vineri i-a provocat pe bloggerii din cele două echipe să ghicească numele noilor rețete Lay’s. Fiecare a venit cu câte trei propuneri, le-a scris pe niște bilețele, iar apoi le-a pus într-o urnă. Pasul următor a fost ca fiecare echip să-și stabilească trei rețete care trebuiau să se apropie de gustul noilor chipsuri și care urmau să fie gătite a doua zi.
În echipa lui Cabral sunt Andreea Ibacka, Mădălin, Andrei Crivăț, Andi Carlan și Andreea Stan. Echipa lui Puya este formată din Cristi Borod, Alina și Răzvan, Isabela Dobrin și Andrei Cismaru.
—
Totuși, ca să ai cum să gătește niște cartofi în orice rețetă, trebuie ca întâi să îi ai. Iar noi ne-am dus să-i recoltăm chiar de pe parcelă. Așa am văzut dimineață preț de 2 ore cum se recoltează cartofii și am contribuit, bineînțeles, care cum am putut mai bine la acest proces.
Și pentru că mașinile pe care le vedeți în poze n-au existat din totdeauna, cele două echipe s-au întrecut și la cules normal, cu mâna, cartofii. A fost tare amuzantă provocarea. Așa cum puteți vedea în fotografii.
—
Totul s-a mutat apoi la muzeu, așa cum vă spuneam. La Muzeul Haszmann Pal. E ca un fel de muzeu al satului, doar că axat și pe vechile mașini de la începutul secolului trecut. Am văzut un tractor vechi din 1910 parcă, iar oamenii de la muzeu ne spuneau că-l și pornesc din când în când și merg cu el prin curtea muzeului. Și are aproape 100 de ani.
Așadar sesiunea de gătit care a urmat s-a desfășurat într-un loc minunat. Și ca totul să fie la nivel înalt și în ajutorul bloggerilor, stațiile în care s-au gătit au fost de ultimă generație, grație Electrolux. Parcă ești și mai motivat când vezi o asemenea bucătărie, ca de chef.
A urmat apoi ca fiecare echipă să se organizeze și preț de două ore să gătească trei rețete. Fiecare dintre ele trebuia să se apropie cât mai mult de gustul noilor chipsuri Lay’s.
Vă zic sincer că-mi era tare poftă de ce găteau în timp ce fotografiam fiecare moment. M-am bucurat la final să gust din preparatele lor. Au fost dovada c-au gătit cu mult spor și mare drag. Tare gustoase au mai fost!
Vă invit să priviți în fotografii tot ce s-a întâmplat în cele două ore. Pe durata evenimentului Bogdan Nicolai a fost cel care a avut grijă să mențină atmosfera, dar și cel care a obținut impresiile la rece de la fiecare echipă.
—
Repede a trecut prima jumătate de zi. După ce-a terminat de gătit, fiecare echipă a aranjat frumos preparatele – a făcut „plating” – și a invitat juriul să le guste. Eram ca-ntr-un show culinar. Probabil așa au zis și cei din juriu. Că le-au cam surâs fețele când au gustat din preparate.
Situația a făcut ca proba să se încheie la egalitate. Fiecare echipa s-a apropiat de câte o rețetă, motiv pentru care totul rămâne la 1-1. Iar câștigați am fost cu toții.
—
În continuare dacă aveți idei despre numele noilor rețete vă invit să-mi spuneți în comentarii. Poate reușim împreună să ne apropiem de una dintre cele trei. Până data viitoare, când urmează o surpriză, fiți pe fază! 🙂